Print this page

Ποιες τροφές να προτιμήσετε για να μείνετε έγκυος, μέρος 2

Το δεύτερο μέρος με τις τροφές που ενισχύουν την γονιμότητα

Ο άγριος σολομός
Προτιμήστε τον άγριο σολομό για να αποφύγετε θέματα υψηλής μόλυνσης και τοξικότητας. Είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 που ευνοούν την γονιμότητα σε άντρες και γυναίκες. Καλό είναι να καταναλώνετε άγριο σολομό και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης σημαντικές είναι η βιταμίνη D και το σελήνιο για την ενδυνάμωση της γονιμότητας που έχει ο άγριος σολομός. Γενικώς, καλό θα ήταν, με προσεχτική επιλογή πάντα, να βάλετε το ψάρι και όχι μόνο τον σολομό στη ζωή σας.

Αυγά ιδιαίτερα ο κρόκος τους
Το πρώτα superfood που μάθαμε και πως να μην τα θεωρούμε ως υπερτροφή αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά! Αρκεί ένα μεγάλο αυγό για να σας προσφέρει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και τα πολύτιμα, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12).
Όχι όμως μόνο αυτό: τα Ωμέγα 3 - Λιπαρά Οξέα είναι πολύ σημαντικά για την γονιμότητα καθώς και η πρωτεΐνη που ενισχύει την γονιμότητα σε άντρες και γυναίκες. Τέλος η χολίνη του αυγού φημίζεται πως μειώνει τον κίνδυνο γενετικής ανωμαλίας.

Φολλικό οξύ
Αν θέλετε στο μέλλον να μείνετε έγκυος, αρχίστε να καταναλώνετε από τώρα φολλικό οξύ. Που θα το βρείτε; εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και τα λαχανικά, το βρίσκετε και στα εσπεριδοειδή. Ο χυμός γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκάλι συμβάλλουν επίσης και στην υγεία του σπέρματος. Άλλη μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C είναι και ο ανανάς. Ένα φλιτζάνι μπορεί να δώσει 46% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

Για το τέλος σας αφήσαμε διατροφικές συμβουλές αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Τις ξέρετε πριν τις διαβάσετε αλλά εμείς ας τις γράψουμε. Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως!

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά για να παίρνετε βιταμίνη Α και c, σίδηρο, μαγνήσιο, ποτάσιο και ίνες
Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης.
Μην καταναλώνετε κακά λιπαρά
Μελετήστε τις διατροφικές σας συνήθειες. Αν είστε σε δίαιτα τότε καλό είναι να συζητήσετε με τον γιατρό σας για το είδος της δίαιτας που πρέπει να ακολουθήσετε από τη στιγμή που θέλετε να μείνετε έγκυος.
Να είστε προσεχτική με το φαγητό που καταναλώνετε.
Μειώστε την κατανάλωση καφέ
Μην παραλείπετε γεύματα
Μην καπνίζετε
Μην πίνετε αλκοόλ

Εδώ θα διαβάσετε το πρώτο μέρος  

Διαβάστε ποιες τροφές να τρώτε όταν μείνετε έγκυος