Print this page

Καλοκαιρινή εγκυμοσύνη | Πώς να την περάσετε πιο ανώδυνα!

Μόνο όποια το έχει ζήσει καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να είσαι έγκυος όταν έχει καύσωνα! Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τη βγάλετε καθαρή ακόμα κι αν διανύετε τις τελευταίες εβδομάδες με αυτή τη ζέστη!

Ναι, δεν είναι εύκολο να νιώθεις φουσκωμένη, δυσκίνητη και τεράστια και έξω να έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε -εκτός από το να αράξετε στον καναπέ με αναμμένο το air condition- για να νιώσετε καλύτερα τόσο εσείς όσο και το μωρό σας;

Πιείτε πολύ νερό 

Όσο προφανές κι αν είναι, χρειάζεται να υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι η αφυδάτωση είναι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ θέλετε να πάρετε -ιδιαίτερα σ' αυτή τη φάση της ζωής σας. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό. Εάν δεν ανήκετε σ' αυτούς που πίνουν πολύ νερό με ευχαρίστηση, δοκιμάστε να στύψετε μέσα λίγο λεμόνι και να το πιείτε σε ένα ποτήρι γεμάτο με παγάκια. Θα νιώθετε σαν να πίνετε ποτό και θα έχετε σαν έξτρα μπόνους μια δόση βιταμίνης C!

Κάντε μια βουτιά

Αν και δεν θα σας συνιστούσαμε να μείνετε κάτω από τον ήλιο, εντούτοις εάν βρίσκεστε κοντά σε πισίνα ή παραλία, είναι σκόπιμο να περάστε όσο περισσότερο χρόνο μέσα στο νερό. Αρκεί να είναι είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα, ώστε να μην εκτίθεστε πολύ στη ζέστη και τον ήλιο. Μέσα στο νερό θα νιώθετε όχι μόνο δροσερή αλλά και παραδόξως πανάλαφρη!

Ψηλά τα πόδια!

Είναι πολύ πιθανό να δείτε τα πόδια σας να πρήζονται προς το τέλος της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα εάν κάνει πολλή ζέστη. Φροντίστε να κάθεστε όποτε μπορείτε βάζοντας τα πόδια σας σε μια καρέκλα ή ξαπλώστε και βάλτε ένα μαξιλάρι ώστε να παραμένουν τα πόδια ψηλά.

 

Διαβάστε κι εδώ ποιες είναι οι 8 σκέψεις που κάνει κάθε γυναίκα που είναι έγκυος το καλοκαίρι...

Ώρα για ξεκούραση

Μην το παρακάνετε με τις δραστηριότητες στις διακοπές. Δεν πειράζει να χάσετε την απογευματινή βόλτα ή να μην ακολουθήσετε την παρέα για ποτό και να πάτε για ξεκούραση. Ο δικός σας οργανισμός εργάζεται διπλά -όχι μόνο για εσάς αλλά και για το μωρό σας- οπότε είστε δικαιολογημένη!

Διαλέξτε τα κατάλληλα ρούχα

Φορέστε μόνο ρούχα που δεν σας στενεύουν και είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, όπως το βαμβάκι. Αποφύγετε οτιδήποτε σας κάνει να ιδρώνετε, περιορίζει τις κινήσεις σας ή σας καταπιέζει με οποιοδήποτε τρόπο.

Όχι στα αλμυρά σνακ

Το νάτριο που περιέχεται στο αλάτι επιδεινώνει το πρήξιμο, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις αλμυρές τροφές (π.χ. πατατάκια, αλατισμένοι ξηροί καρποί κ.λπ.). Αντίθετα, προτιμήστε τα σνακ που είναι πλούσια σε νερό, όπως φρέσκα φρούτα, στικς λαχανικών και χυμοί.

Φτιάξτε πρόγραμμα

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να βγείτε από το σπίτι ή το γραφείο -γενικά από οπουδήποτε υπάρχει κλιματισμός- προτιμήστε να μην το κάνετε τις ώρες που έχει πολλή ζέστη, Γενικά, οργανώστε το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να τελειώνετε με τις εξωτερικές δουλειές νωρίς το πρωί (αλλιώς πηγαίνετε αργά το απόγευμα).

Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Όλοι πρέπει να φοράμε αντηλιακό, όμως οι έγκυες έχουν ένα λόγο παραπάνω, καθώς οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν τη λεγόμενη «μάσκα εγκυμοσύνης» ή «χλόασμα», μια διαταραχή στη μελανίνη που μπορεί να σας αφήσει με ένα μόνιμο «μπάλωμα» στο πρόσωπο. Δεν θα το θέλατε αυτό, έτσι δεν είναι;