Print this page

Υγιεινά και ελαφριά σνακ για τις λιγούρες της εγκυμοσύνης

Με πολλά θρεπτικά οφέλη για εσάς και το μωρό.

Ξέρετε ότι «είμαι έγκυος» δεν σημαίνει «τρώω για δύο», αλλά η αλήθεια είναι ότι οι λιγούρες είναι πολύ πιο συχνές. Επιπλέον, τα βαριά γεύματα σας φουσκώνουν και σας κάνουν να νιώθετε άσχημα. Οπότε, η λύση είναι να μειώσετε την ποσότητα στα κύρια γεύματα της ημέρας και να καταναλώνετε μικρά σνακ που θα σας κρατάνε χορτάτη χωρίς να σας βαραίνουν. Να μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις!

Ντοματίνια

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Θέλετε κάτι να μασουλάτε αλλά χωρίς λιπαρά και πολλές θερμίδες; Ένα μπολ ντοματίνια είναι η ιδανική επιλογή. Έχουν μόλις 50 θερμίδες το φλιτζάνι (πολύ λιγότερες από ένα μπολ με πατατάκια, σωστά;) και επιπλέον, περιέχουν βιταμίνη C και λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιες μορφές καρκίνου! Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και φυλλικό οξύ!

Τσις γλυκοπατάτας

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Είναι τραγανά και γλυκά και μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο με ελάχιστο λάδι, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι λαχταριστό χωρίς τις ενοχές! Απλά, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μπαστουνάκια (όπως τις πατάτες που προορίζετε για τηγανητές) και τις απλώνετε σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα. Τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να μαυρίζουν ελαφρώς. Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε το αλάτι, μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα για ένα γλυκό σνακ, πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες Α, C και Β6 και φυτικές ίνες.

Smoothies φρούτων

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Τα έτοιμα smoothies περιέχουν συνήθως περισσότερη ζάχαρη από φρούτο! Γι' αυτό είναι προτιμότερο να τα φτιάχνετε μόνοι σας. Το μόνο που έχετε να κάνει είναι να ρίξετε στο μπλέντερ 2-3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι και τα φρούτα της επιλογής σας. Για πιο πηχτή υφή, μπορείτε να βάλετε τα φρούτα να παγώσουν στην κατάψυξη πριν τα χρησιμοποιήσετε ή να χτυπήσετε μαζί και μερικά παγάκια.

Βρώμη

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Ποιος είπε ότι είναι μόνο για πρωινό; Μπορείτε να απολαύσετε ένα μπολ βρώμη όποια στιγμή της ημέρας θέλετε κάτι χορταστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ. Απλά προσθέστε γάλα και ψιλοκομμένα φρούτα.

Αυγά βραστά

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η χολίνη που περιέχεται στον κρόκο και συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου, αλλά και φυλλικό οξύ. Θα τα βράσετε καλά μέχρι να σφίξουν, όχι μόνο επειδή έτσι μπορείτε να τα μεταφέρετε παντού αλλά και για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης από κάποιο βακτήριο.

Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Εσείς που λατρεύετε τη σοκολάτα, έχετε τώρα τη δικαιολογία για να την απολαμβάνετε συχνά! Σας έχουμε εξηγήσει κι άλλη φορά γιατί η μαύρη σοκολάτα είναι ιδανικό σνακ για την εγκυμοσύνη (μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους εδώ...). Συνδυάσετε μερικά κομματάκια με μια μικρή χούφτα αμύγδαλα που είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγνήσιο και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά.

Γιαούρτι

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές, γιατί θα σας προσφέρει πρωτεΐνη, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι καίριας σημασίας στην εγκυμοσύνης, όπως τα ευεργετικά βακτήρια της μαγιάς που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της πέψης και την υγεία της εντερικής χλωρίδας. Προτιμήστε ένα με λίγα λιπαρά και συνδυάστε το με ένα φρούτο ή μια κουταλιά μέλι για πιο γλυκιά γεύση.