Print this page

Πως να αντιμετωπίσει μια έγκυος το ηλιακό έγκαυμα

Όπως επιλέγετε αντηλιακά, πρέπει να είστε προσεκτικές σχετικά με το τι βάζετετε στο δέρμα σας για να αντιμετωπίσετε ένα έγκαυμα.
Για παράδειγμα, πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων έχουν λιδοκαΐνη, η οποία είναι ένα τοπικό αναισθητικό που απαλύνει και δροσίζει το δέρμα. Δυστυχώς, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό ενώ είστε έγκυος. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα ηλιακό έγκαυμα είναι να αποφύγετε την επικίνδυνη έκθεσή σας στον ήλιο. Αλλά τα λάθη συμβαίνουν! Αν έχετε καεί και πρέπει να θεραπεύσετε το έγκαυμά σας, ελπίζουμε ότι οι παρακάτω προτάσεις θα δουλέψουν για να βρείτε κάποια ανακούφιση.

Κάντε ένα δροσερό μπάνιο ή ντους. Θυμηθείτε ότι το δέρμα σας πονάει επειδή έχει καεί και υπερθερμανθεί. Μπορεί να βρείτε κάποια έστω σύντομη ανακούφιση αν βυθιστείτε σε μια μπανιέρα ή αν κάνετε ντους με δροσερό νερό. Αν και δεν θα γιατρέψει ούτε τον πόνο ή το έγκαυμα, τουλάχιστον θα σας ανακουφίσει προσωρινά

Εφαρμόστε Αλόη Βέρα. Το ζελέ αλόης βέρα ή φυτική κρέμα με αλόη βέρα, βοηθά σημαντικά και μπορείτε να ανακουφιστείτε ή ακόμα και να γιατρέψετε τα ηλιακά σας εγκαύματα. Και αν το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε, θα προσφέρει επιπλέον δροσερή ανακούφιση. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα φυτό αλόη βέρα για να χρησιμοποιείτε το ιαματικό αυτό ζελέ που βγαίνει από τα φύλλα του απευθείας. Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο ένα φυτό ιδανικό για τη θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για κάθε τύπο καύσου ή ερεθισμό του δέρματος.

Προσθέστε κάτι επιπλέον στη μπανιέρα σας εκτός από δροσερό νερό. Ορισμένοι δερματολόγοι συνιστούν να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου σε ένα δροσερό λουτρό. Όταν προστίθεται στο δροσερό νερό, το ξύδι λειτουργεί ως στυπτικό που καταπραΰνει την ηλιακά εγκαύματα. Άλλοι προτείνουν ένα λιγότερο γνωστό γιατροσόφι: το πλιγούρι βρώμης που απαλύνει το κάψιμο και ανακουφίζει την πονεμένη περιοχή.

Μείνετε ήρεμη.Θυμηθείτε ότι το ηλιακό έγκαυμα συμβαίνει στο δέρμα. Έτσι, το αγέννητο μωρό σας πιθανότατα δεν θα επηρεαστεί από το κάψιμο. Ωστόσο, άλλες πτυχές που σχετίζονται με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα όπως η υπερθέρμανση ή η αφυδάτωση. Τέλος μπορεί να ανεβάσετε πυρετό από ηλιακό έγκαυμα και αν κάνετε πάνω από δέκατα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Διαφορετικά, ξεκουραστείτε και αφήστε το δέρμα σας να θεραπευτεί. Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε οποιαδήποτε περαιτέρω έκθεση στον ήλιο μέχρι να περάσει πλήρως το έγκαυμα

Φυσικά δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο σπίτι όλη την ώρα απλά επειδή είστε έγκυος. Σίγουρα πρέπει να βγείτε έξω και να απολαύσετε τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Απλά πρέπει να κάνετε σοφές επιλογές και να λάβετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε το δέρμα σας και το αγέννητο μωρό σας. Αλλά, με κάθε τρόπο, να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε λίγο, είναι καλοκαίρι, το δικαιούστε!