Print this page

Αγόρι ή κορίτσι; 10 + 1 τρόποι να προβλέψετε

Οι γιαγιάδες μας πίστευαν ότι με κάποιες από αυτές τις μεθόδους μπορούσαν να προβλέπουν εάν μια γυναίκα κυοφορούσε αγόρι ή κορίτσι.

Στις μέρες μας χάρη στους υπερήχους και τις ακόμα πιο ακριβείς εξετάσεις αίματος και αμνιακού υγρού, μια γυναίκα μπορεί να ξέρει με σιγουριά εάν θα φέρει στον κόσμο αγόρι ή κορίτσι. Παλαιότερα όμως, υπήρχαν άλλο, λιγότερο επιστημονικοί τρόποι για να ανακαλύψουν το φύλο του εμβρύου. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αλάνθαστοι. Εσείς, τι πιστεύετε

Ψηλά ή χαμηλά

Σύμφωνα με την «παράδοση» εάν η κοιλιά της εγκύου είναι φουσκωμένη ψηλά (προς το στομάχι) το μωρό είναι κορίτσι. Εάν είναι χαμηλά, είναι αγόρι.

Το σχήμα της κοιλιάς

Όταν η κοιλιά «ξεφυτρώνει» προς τα εμπρός -σαν να έχετε καταπιεί μια μπάλα του μπάσκετ- είναι αγόρια. Όταν εκτείνεται και στα πλαϊνά, είναι κορίτσι.

Η διάθεση

Από τότε που μείνατε έγκυος είστε πιο ευερέθιστη και γκρινιάρα από ό,τι συνήθως; Τότε μάλλον θα κάνετε κορίτσι, όπως θα σας έλεγε η γιαγιά σας. Εάν πάλι όλοι σας λένε ότι έχετε γλυκάνει, τότε οι σχετικές θεωρίες θέλουν το έμβρυο να είναι αγόρια.

Οι λιγούρες

Γλυκό ή αλμυρό; Τι είναι αυτό που λιγουρεύεστε και θέλετε να φάτε συχνότερα; Στην πρώτη περίπτωση, λέγεται ότι θα αποκτήσετε κορίτσι, ενώ στη δεύτερη αγόρι.

Πρωινή ναυτία

Σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, μια γυναίκα που περιμένει κορίτσι είναι πιο πιθανό να έχει έντονες πρωινές ναυτίες. Αντίθετα, όταν περιμένει αγόρι μπορεί και να μην νιώσει καμία ανακατωσούρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λαμπερή ή θαμπή επιδερμίδα;

Συνήθως λέμε ότι μια γυναίκα δείχνει πολύ λαμπερή όταν είναι έγκυος. Μόνο όμως εάν περιμένει αγόρι, λέει ο...θρύλος. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό το δέρμα της να είναι πιο θαμπό ή να παρουσιάζει ακμή.

Η θερμοκρασία των ποδιών

Μήπως νιώθετε τα πόδια σας συνέχεια κρύα τώρα που μείνατε έγκυος; Τότε, ενδέχεται να περιμένετε αγόρι. Αν πάλι, τα νιώθετε πιο ζεστά από ποτέ -ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου- οι πιθανότητες μιλάνε για κορίτσι.

Το τεστ των ματιών

Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και εστιάστε σε ένα σημείο σταθερά για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τις κόρες των ματιών σας. Εάν έχουν διασταλεί, θα κάνετε αγόρι (αλλά πάλι, ίσως πρέπει να περιμένετε τον υπέρηχο).

Το τεστ με το σκόρδο (!)

Ένα τεστ για γερά... στομάχια! Φάτε μια σκελίδα σκόρδο. Εάν η αναπνοή σας δεν μυρίζει ιδιαίτερα, αυτό σημαίνει ότι περιμένετε κορίτσι. Εάν πάλι μυρίζει πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως, θα κάνετε αγόρι. Εάν πάλι πιστεύετε ότι η μυρωδιά του και μόνο θα σας ανακατέψει, καλύτερα αποφύγετε αυτή τη δοκιμασία.

Το μέγεθος του στήθους

Στις περισσότερες γυναίκες, το ένα στήθος είναι μικρότερο από το άλλο. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, όταν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας φαίνεται ότι το δεξί είναι μεγαλύτερο, θα κάνετε αγόρι, ενώ εάν είναι το αριστερό κορίτσι.

Οι παλμοί της καρδιάς του

Είθισται τα θηλυκά έμβρυα να έχουν πιο γρήγορο καρδιακό παλμό. Έτσι, ένα στον υπέρηχοο γιατρός διαπιστώσει ότι οι παλμοί του εμβρύου είναι πάνω από 140 το λεπτό, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι κορίτσι -ακόμα κι αν δεν μπορείτε ακόμα να δείτε το φύλο. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι στα αγόρια ο παλμός είναι εξίσου γρήγορος κατά το πρώτο τρίμηνο και πέφτει μετά, οπότε εάν δεν έχετε ακόμα συμπληρώσει τις 12 εβδομάδες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λάθους.