Print this page

Μια 74χρονη έγινε πρόσφατα η γηραιότερη γυναίκα που γέννησε δίδυμα στον κόσμο

Έκανε δίδυμα κοριτσάκια, 25 χρόνια αφότου μπήκε στην εμμηνόπαυση!

Μπορεί οι ειδικοί να συμβουλεύουν τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να φροντίσουν να τεκνοποιήσουν πριν τα 35, οπότε και αρχίζουν πολλά προβλήματα στη σύλληψη, ωστόσο η σύγχρονη ιατρική επιτρέπει σε όλο και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της μητρότητας,

Στις 5 του περασμένου Σεπτέμβρη, μια 74χρονη γυναίκα από τη Ν. Ινδία γέννησε με καισαρική δίδυμα κορίτσια. Όπως δήλωσε ο γυναικολόγος της που ειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, «η επέμβαση πήγε πολύ καλά και τόσο η μητέρα όσο και τα νεογνά δεν αντιμετωπίζουν απολύτως κανένα πρόβλημα». Ωστόσο, η Mangayamma Yaramati, όπως ονομάζεται η μητέρα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγο στη μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου ο οργανισμός της να ξεπεράσει το στρες του τοκετού. Η σύλληψη των διδύμων έγινε με τεχνητή γονιμοποίηση όπου ωάριο από δότρια γονιμοποιήθηκε με το σπέρμα του 82χρονου συζύγου της Mangayamma πριν εμφυτευτεί στη μήτρα της, καθώς η ίδια είναι σε εμμηνόπαυση εδώ και 25 χρόνια!. Όπως αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Washington Post, η εξωσωματική γονιμοποίηση πέτυχε με την πρώτη και η γυναίκα δεν είχε καμία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη, εκτός από κάποια αναπνευστικά θέματα που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

«Η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου»

Η ίδια η μητέρα μίλησε στο δίκτυο BBC News και είπε ότι ήθελε πάντα να κάνει παιδιά κι ότι, μετά από 57 χρόνια προσπαθειών με τον σύζυγό της με τον οποίο είναι παντρεμένη από το 1962, οι ελπίδες της αναζωπυρώθηκαν πέρσι ότι άκουσε για μια 55χρονη που έγινε μητέρα μέσω εξωσωματικής. Δήλωσε επίσης ότι είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της!\Ο σύζυγό της Rajarao δηλώνει επίσης πανευτυχής. Αν και είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μια μέρα αφότου έμαθε για την εγκυμοσύνη, τώρα το έχει ξεπεράσει και αισθάνεται περίφημα.

Η Mangayamma Yaramati είναι πλέον η γηραιότερη γυναίκα που έγινε μητέρα, αλλά όχι η πρώτη ηλικιωμένη που συνέλαβε και γέννησε. Πριν από τρία χρόνια μία άλλη γυναίκα, επίσης από την Ινδία απέκτησε παιδί στα 70, ενώ το 2015 μια 65χρονη που ήταν ήδη γιαγιά γέννησε τετράδυμα. Πάντως, το παγκόσμιο...ρεκόρ φυσικής σύλληψης από μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα ανήκει σε μια Βρετανή που γέννησε το 2007 σε ηλικία 59 ετών.