Print this page

5 υγιεινά σνακ, τέλεια για εγκύους!

Κάνουν καλό και σε εσάς και στο μωρό σας

Εάν πεινάτε συνέχεια και θέλετε κάθε τόσο κάτι να φάτε από τότε που μείνατε έγκυος, σίγουρα δεν είναι η μόνη. Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι έχουν μεγάλη όρεξη για φαγητό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης -παρόλο που πλέον οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη δεν έχει πολύ μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρώει «για δύο».

Από την άλλη, για πολλές από αυτές τις γυναίκες η πείνα είναι μια αληθινή κατάσταση και κάπως πρέπει να την αντιμετωπίσουν. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να νιώθετε ότι στερημένη και πεινασμένη αλλά να κάνετε τις σωστές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη λιγούρα όχι μόνο χωρίς να σας προσθέσουν περιττό βάρος αλλά και θα σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για εσάς και το μωρό σας. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες ιδέες για να ξεγελάσετε την πείνα σας.

Μήλο με γιαούρτι και καρύδα ή καρύδι

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατακράτησης και στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα, ενώ προσφέρουν αίσθηση κορεσμού. Το γιαούρτι από την άλλη, έχει πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Υλικά

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

1 μήλο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη (χωρίς ζάχαρη)

2 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

λίγη κανέλα

Βάζετε σε ξεχωριστά μπολάκια το γιαούρτι, την καρύδα και τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα. Βουτάτε τις φέτες του μήλου μέχρι τη μέση στο γιαούρτι και στη συνέχεια τις μισές στην καρύδα και τις άλλες μισές στα καρύδια με την κανέλα και τις ακουμπάτε σε ένα δίσκο που έχετε καλύψει μα λαδόκολλα. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σφίξει το γιαούρτι και απολαμβάνετε.

Γλυκά υσιπς γλυκοπατάτας

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Εάν θέλετε κάτι γλυκό, αυτά τα σπιτικά τσιπς θα καλύψουν την ανάγκη με τον υγιεινό τρόπο. Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες A, C και Β6.

Για να φτιάξετε τα τσιπς προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόβετε τις γλυκοπατάτες είτε σε στρογγυλές φετούλες είτε σε λεπτά μποαστουνάκια που αραδιάζετε σε λαμαρίνα την οποία έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και κανέλα και ψήνετε για 20-25 λεπτά (γύρω στα 15 λεπτά ανακατέψτε τις για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές).

Αυγά σφιχτά

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Τα αυγά είναι το ιδανικό σνακ από πολλές απόψεις: μεταφέρονται εύκολο, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η χολίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του νευρικού του συστήματος αλλά και φυλλικό οξύ. Μπορείτε να βράζετε δυο φορές την εβδομάδα 4-5 μαζί ώστε να τα έχετε έτοιμα για να τρώτε ένα όταν πεινάτε.

Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

Healthy Pregnancy Snacks | Baby Chick

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγνήσιο και «καλά» λιπαρά οξέα, σίδηρο, ασβέστιο αλλά και φυτοχημικά που καταπολεμούν τις ιώσεις. Όλα αυτά είναι πολύτιμα στην εγκυμοσύνη! Και η μαύρη σοκολάτα όμως (σε μικρές ποσότητες) είναι ευεργετική καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός τους είναι απλώς απολαυστικός!

Smoothie με γιαούρτι και μάνγκο

Υγιεινό smothie, ιδανικό για εγκύους!

Kάθε συστατικό του είναι πλούσιο σε κάποιο από τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη μια γυναίκα σ' αυτή τη φάση της ζωής της. Για παράδειγμα, το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, και Β, κάλιο και φυτικές ίνες. Το γιαούρτι προσφέρει πρωτεΐνη και σσβέστιο, το σπανάκι φυλλικό οξύ και σίδηρο και το πορτοκάλι βιταμίνη C. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θατο φτιάξετε...