Print this page

4 πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί να βάλετε στο βαλιτσάκι του μαιευτηρίου

Αλλά είναι βέβαιο ότι θα φανούν πολύ χρήσιμα!

Διανύετε τις τελευταίες εβδομάδες ή ημέρες της εγκυμοσύνης σας και έχετε ήδη έτοιμο το βαλιτσάκι με όσα θέλετε να έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο. Πριν το τοποθετήσετε δίπλα στην εξώπορτα ώστε να είστε πανέτοιμες για τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι ξεκινά ο τοκετός, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε παραλήψει να βάλετε μέσα αυτά τα αντικείμενα που μπορεί να μην είναι από αυτά που σίγουρα χρειάζεστε αλλά θα σας λύσουν τα χέρια! Μας ευχαριστείτε αργότερα....

Ένα μπουκάλι νερού με ενσωματωμένο καλαμάκι

Όχι ότι δεν θα υπάρχει νερό στο μαιευτήριο, αλλά καλό είναι να έχεις το δικό σου μπουκάλι ώστε να μπορείς να το πάρεις μαζί σου στην αίθουσα τοκετού. Το ενσωματομένο καλαμάκι θα σου επιτρέπει να πίνεις μικρές γουλιές που θα κρατήσουν ενυδατωμώνη στις ωδίνες. Μετά τον τοκετό, θα το χρησιμοποιήσεις στο θηλασμό όταν θα νιώθεις έντονη δίψα και δεν θα θέλεις να βγάλεις το μωρό από το στήθος για να βάλεις νερό στο ποτήρι σου. Με ένα τέτοιο μπουκάλι θα μπορείς να πίνεις ενώ το μωρό θηλάζει, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα σου χέρι -και χωρίς το φόβο να στάξει νερό επάνω του!

Έναν φορτιστή με μακρύ καλώδιο

Εάν ο φορτιστής του κινητού σου έχει μάλλον μικρό καλώδιο, φρόντισε να προμηθευτείς έναν με όσο πιο μακρύ γίνεται! Δεν ξέρεις πού θα βρίσκεται η πρώτη ελεύθερη πρίζα σε σχέση με το κρεβάτι σου και είναι βέβαιο ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σου θα αδειάζει συχνά με τόσα τηλεφωνήματα και μηνύματα που θα δεχτείς!

Ένα μαλακό λαστιχάκι μαλλιών

Από τη στιγμή που θα πάρεις με το καλό το μωρό σου στην αγκαλιά σου θα διαπιστώσεις ότι το κεφάλι σου να είναι μονίμως σκυμμένο προς τα κάτω, γιατί δεν θα χορταίνεις να το κοιτάζεις. Μην αφήσεις τα ενοχλητικά τσουλούφια που θα πέφτουν στα μάτια σου να σου χαλάσουν έτσι και λίγο αυτές τις στιγμές. Επιπλέον, το μαλακό λαστιχάκι (τύπου scrunchie) δεν θα σε ενοχλεί κι όταν σε παίρνει ο ύπνος από την εξάντληση πριν προλάβεις να λύσεις τα μαλλιά σου.

Ένα lip balm

Η ζέστη που επικρατεί χειμώνα – καλοκαίρι στο εσωτερικό των θαλάμων του μαιευτηρίου και η ξηρή ατμόσφαιρα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ξηρότητα στα χείλη σου. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξεφλουδίζουν και να τσούζουν τα χείλη σου, όταν έχεις να ασχοληθείς με κάτι τόσο σπουδαίο όσο το μωρό σου! Γι' αυτό, πάρε μαζί σου ένα lip balm και βάλτο σε ένα μέρος όπου μπορείς να το βρίσκεις εύκολα.