Print this page

Μάνα-μανούλα-μαμά

Αν και είμαι αντίθετη στο να γιορτάζουμε κάτι ή κάποιον μια συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου, ειδικά ένα τόσο σπουδαίο πρόσωπο όπως είναι Μητέρα. Η ημέρα αυτή θα μπορούσε να είναι μια μέρα ανάμνησης, ανασκόπησης σε όλα όσα μας έχει χαρίσει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, στο ξεχωριστό εκείνο άνθρωπο που στέκεται δίπλα μας  από τα πρώτα κιόλας βήματα στη ζωή, δίνοντας μαζί με τον πατέρα αγάπη και ακατάπαυστη φροντίδα ώστε να αναπτυχτούμε και να γίνουμε αυτό που είμαστε τώρα.

Στη γιορτή της Μητέρας τιμούμε την πρώτη εκδήλωση αγάπης για ένα παιδί που ξεκινά με το που γίνονται γνωστά τα καλά μαντάτα για τον ερχομό ενός απογόνου και συνεχίζει καθ όλη τη διάρκεια της κύησης, όπου η μητέρα φροντίζει να αναπτυχτεί σωστά το έμβρυο.

Τρέφεται επαρκώς, λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συμπληρώματα ώστε να υποστηρίξει μια σωστή εγκυμοσύνη. Φροντίζει την υγεία της θυσιάζοντας  πολλές φορές αγαπημένες συνήθειες χρόνων (αλκοόλ –fast food-ξενύχτι - επικίνδυνα σπορ). Αποχωρίζεται το κάπνισμα, απαρνείται το στρες, αυξάνει τις ώρες ύπνου και πολλά άλλα ώστε να δώσει ότι καλύτερο σε αυτό το μπιζελάκι που  σε εννέα μήνες θα εξελιχθεί σε μια ανθρώπινη οντότητα.

Και αυτό είναι μόνον η αρχή.Έρχεται ο Θηλασμός όπου η Μάνα δεν επαναπαύεται, παρόλο που η κύηση και η γεννά μπορεί και να την έχουν ταλαιπωρήσει εκείνη συνεχίζει σταθερά, με δύναμη, αγάπη και τρυφερότητα  δίνει από το ίδιο της το σώμα τροφή στο βρέφος της ώστε να παραμείνει στη ζωή και να αναπτυχτεί.

Σπουδαία η  προσφορά της τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Καθημερινή φροντίδα , παρασκευή της κατάλληλης τροφή ώστε ένα παιδί να λάβει επαρκώς ότι του είναι απαραίτητο . Παιχνίδια,δραστηριότητες, τραγούδια, παραμύθια, νανουρίσματα.

Ύστερα μαθήματα, έρωτες , εφηβεία και ένα σωρό καταστάσεις που περάσαμε με τη Μάνα να εκεί κοντά , να μας σηκώνει όταν πέφταμε, γιατί το ενδιαφέρον της ήταν και είναι ακατάπαυστο.  Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα αποτελούν ένα σημαντικό  λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε και να ευχαριστούμε τη Μητέρα μας για όλα όσα μας έχει δώσει και συνεχίζει να μας δίνει καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια.

Και επειδή ένας κούκος μόνον δεν φέρνει την άνοιξη, ας μην αδικούμε τον Πατέρα. Ξεχνώντας πως χάρη  στην  παρουσία του, την αγάπη και τη στήριξη  που δίνει στην οικογένεια  συμβάλλει  στην ολοκλήρωση μιας υγιούς και αρμονικής έκφραση ζωής.

Εύχομαι λοιπόν στη γιορτή της μητέρας χρόνια πολλά στη Μαμά και στο Μπαμπά για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν για εμάς!

Κατερίνα –Κριστίν Μητροπούλου ειδικό σύμβουλο ομορφιάς και διατροφής.

heliotropheio.wordpress.com