Print this page

Οδηγός επιβίωσης σε παιδικό πάρτυ

Σάββατο απόγευμα και είσαι καλεσμένη σε πάρτυ! Όχι φίλη-μανούλα τα δωδεκάποντα φύλαξε τα ξανά πίσω στο κουτί τους, το στράπλες  μπλουζάκι δεν θα σε βολέψει και το τσαντάκι φάκελο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως πορτοφόλι. Η πρόσκληση απόψε είναι για παιδικό πάρτυ!  

Ψυχραιμία κι εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Θες συμβουλές /μίνι-οδηγό επιβίωσης σε παιδικό πάρτυ;

Τον έχεις:

Κατ’ αρχήν φρόντισε σε αυτό το πάρτυ να συνοδεύεσαι και δεν εννοώ από το τέκνο σου. Για καλό δικό σου φρόντισε να έρθει ο σύζυγος, η γιαγιά, ο παππούς, η αδελφή σου, κάποιος τέλος πάντων, γιατί σίγουρα θα χρειαστείς extra χέρι βοηθείας. Η τσάντα που θα κρατάς ας είναι μεγάαααλη και βολική διότι καλό το clutch bag αλλά που θα στριμώξεις τα δικά σου και τα του παιδιού? Θες να κρατάς δυο τσάντες? Μια για τον καθένα; Το πιο πιθανό είναι πως στο τέλος της βραδιάς δεν θα θυμάσαι που τις έχεις ακουμπήσει ή που έχουν καταχωνιαστεί (μην ξεχνάς πως θα είναι πολλά παιδάκια μαζεμένα, τουτέστιν … χαμός!). Όσον αφορά στα πράγματα του παιδιού καλό είναι να έχεις μαζί μια δεύτερη αλλαξιά κι εννοώ ρούχα και εσώρουχα. Είναι επιβεβαιωμένο πως είτε θα καταλερωθούν, είτε θα καταϊδρώσουν, είτε θα  τα κάνουν πάνω τους. Παιχνιδάκια από το σπίτι μην πάρετε γιατί σίγουρα δεν θα τα βρείτε να τα γυρίσετε πίσω φεύγοντας. Άλλωστε σε παιδικό πάρτυ θα πάτε, τι στο καλό δεν θα βρουν να παίξουν; Φρόντισε επίσης να φορέσεις κάτι άνετο, όμορφο μεν αλλά και βολικό γιατί για άλλη μια φορά θα τρέχεις ξωπίσω από το παιδί σου. Μην ξεχνάς πως βρίσκεστε σε «ξένο» σπίτι και το γεγονός πως γίνεται παιδικό πάρτυ δεν σημαίνει πως το τέκνο σου μπορεί να οδηγήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού. Διάλεξε λοιπόν άνετο παπούτσι , μπλουζάκι ή φόρεμα με μανίκι (για να μην έχουμε ατυχήματα την ώρα που το παιδί σε τραβά ωρυόμενο για να μην φύγετε ακόμη) και προς θεού όχι κάτι υπερβολικά κοντό. Θα χρειαστεί να σκύψεις ουκ ολίγες φορές για να μαζέψεις είτε το ίδιο το παιδί, είτε τις αταξίες του. Μην αφήσεις την έγνοια του παιδιού να σου κλέψει όλη τη διασκέδαση. Εννοείται πως πρέπει να παρακολουθούμε το παιδί συχνά-πυκνά και για δικό του καλό (μην παρασυρθεί και κάνει κασκαντεριλίκια επειδή έτσι κάνουν τα μεγάλα παιδιά) αλλά και για το καλό των υπολοίπων (το ότι βρήκε ένα κινητό πάνω στο τραπέζι δεν σημαίνει πως πρέπει να το χρησιμοποιήσει, πόσο μάλλον να το πετάξει από το μπαλκόνι). Θυμήσου όμως πως στο πάρτυ θα είναι οι μαμαδοφίλες σου ή/και συγγενείς, κόσμος που έχεις να δεις καιρό και μπορείς κάλλιστα να ευχαριστηθείς λίγο χρόνο μαζί τους. Γι αυτό στην αρχή σου είπα πως πρέπει να συνοδεύεσαι…

Με λίγα λόγια, οπλίσου με υπομονή και χαμόγελο και μην ξεχνάς πως μαζί με το παιδί μπορείς κι εσύ να περάσεις καλά. Απλά ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα χάσεις…Καλή διασκέδαση!

Δήμητρα Μπελόκα