Print this page

Τι συνειδητοποιεί μια μαμά όταν αναγκάζεται να μένει ξύπνια μέσα στη μαύρη νύχτα

Δεν τα είχατε σκεφτεί ποτέ… Ίσως επειδή δεν είχε χρειαστεί ποτέ να είστε ξύπνια τέτοιες ώρες –ή σχεδόν ποτέ και, όταν συνέβαινε, πήγαινε σχεδόν πάντα «πακέτο» με κοκτέιλ, χορό, σεξ ή ταξίδι. Τώρα πια που οι λόγοι που σας κρατούν άγρυπνοι περιλαμβάνουν κυρίως τάισμα, ρέψιμο και βρώμικες πάνες είναι η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι…

…σε κάποια φάση της ιστορίας, η στέρηση ύπνου χρησιμοποιήθηκε ως μορφή βασανιστηρίου. «Χτύπα με με πυρωμένο σίδερο αλλά άφησέ με να κλείσω τα μάτια μου για τέσσερις ώρες» ικετεύετε το «βασανιστή» σας που αποκρίνεται βγάζοντας τους πιο χαριτωμένους ήχους.

…το ψυγείο σας κάνει πολύ θόρυβο. Κατά ένα περίεργο τρόπο, αυτός ο μάλλον ενοχλητικός μηχανικός ήχος του σας θυμίζει κάτι από τις θρυλικές Σειρήνες, καθώς σας καλεί να φάτε το τελευταίο κομμάτι από την τούρτα παγωτό που ξέρετε ότι αναπαύεται στην κατάψυξη.

…οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το κοινό των ξενύχτηδων. Και το πρόγραμμα της τηλεόρασης αυτές τις ώρες είναι όσο κακό ξέρατε ότι είναι. Και επιτέλους, τηλεφωνεί κανείς μέσα στη μαύρη νύχτα για να αγοράσει το Pretty κολάν;

οι άνθρωποι βγαίνουν το βράδυ!!! Όπως αποδεικνύεται από τα φρεναρίσματα που ακούγονται πού και πού, τους χαρούμενους διαλόγους που ακούτε στο δρόμο και τον ήχο των τακουνιών που ανεβαίνουν στο επάνω όροφο.

…γίνατε ολόκληρη γυναίκα, αλλά οι σκιές τη νύχτα ακόμα σας τρομάζουν. Τι είναι αυτό το απειλητικό πράγμα; Διαρρήκτης; Εξωγήινοι; Α, η γκαμπαρντίνα σας που κρένεται στον καλόγερο.. Ουφ!

…το πού σε ταξιδεύει κάποιες φορές το μυαλό είναι πραγματική έκπληξη. Έτσι όπως κάθεστε με τα μάτια μισόκλειστα, τον ύπνο μισο-ακουμπισμένο στα βλέφαρά σας και το μωρό στο στήθος σας, έχετε όλο το χρόνο και την ησυχία να σκεφτείτε διάφορα περιστατικά από τη ζωή σας. Ανθρώπους που έφυγαν. Ανθρώπους που έμειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τελικά. Ανθρώπους που πέρασαν ξυστά γιατί φοβηθήκατε να τους δώσετε μια ευκαιρία. Τουλάχιστον το μωρό δεν καταλαβαίνει τίποτα, ακόμα κι αν σας δει να κοκκινίζετε.

…εκείνος κοιμάται του καλού καιρού! Πώς γίνεται εσείς να πετάγεστε με μια ανεπαίσθητη αλλαγή στο ρυθμό της αναπνοής του μωρού κι ο πατέρας του ροχαλίζει ακόμα κι όταν εκείνο τσιρίζει δίπλα στο αυτί του παραμένει (διεθνώς) ένα παράδοξο!

…πόσο πολύ μπορεί να αγαπήσει ένας άνθρωπος! Τι κι αν σας κρατάει ξύπνια τα ξημερώματα. Δεν θα να ανταλλάσσατε αυτές τις πολύτιμες που μοιράζεστε με το μωρό σας ούτε με τον απολαυστικό οχτάωρο ύπνο σε king size στρώμα πολυτελούς ξενοδοχείου (αν και ακούγεται δελεαστικό). Αυτές οι σιωπηλές ώρες που έχετε αγκαλιά το μωρό σας, ακούτε την ανάσα του και νιώθετε ότι είστε οι δυο σας απέναντι σε όλο τον κόσμο είναι οι πιο όμορφες που έχετε ζήσει ποτέ. Και θα τις απολαύσετε όσο κρατήσουν… Μετά θα αρχίσετε και πάλι να απολαμβάνετε τον ύπνο σας.