Print this page

«Βραδινή έξοδος για δύο». Τι αλλάζει μετά τα παιδιά

Πόσο διαφορετική είναι η βραδινή έξοδος για το ζευγάρι μετά τον ερχομό των παιδιών; Μια ξεκαρδιστική «ανάλυση» της κατάστασης από την αμερικανίδα blogger Λίζα Ουίδερσπουν.

Η προετοιμασία

Πριν τα παιδιά: Οι ετοιμασίες αρχίζουν από νωρίς το απόγευμα. Κάνετε ένα ντους και σκέφτεστε τι θα φορέσετε. Φτιάχνετε τα μαλλιά σας με τις ώρες και επιμελείστε το μακιγιάζ με απόλυτη ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, ο άντρας ξυρίζεται και βάζει την αγαπημένη σας after shave.

Μετά τα παιδιά: Η προετοιμασία αρχίζει μέρες πριν, όταν προσπαθείτε να βρείτε ποιο βράδυ μπορείτε να βγείτε και οι δύο και, παράλληλα, υπάρχει κάποιος να κρατήσει τα παιδιά. Την ίδια μέρα, αρχίζετε από νωρίς να τα προετοιμάζετε ότι θα λείψετε και να εξηγείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνουν πριν πέσουν για ύπνο. Περίπου είκοσι λεπτά πριν βγείτε από την πόρτα, φοράτε το καλό σας τζην, απλώνετε στα γρήγορα λίγο μέικαπ και πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά. 

Το δείπνο

Πριν τα παιδιά: Επιλέγετε ένα εστιατόριο-μπαρ με κεφάτη ατμόσφαιρα. Παραγγέλνετε μερικά φτηνά ορεκτικά και πολλά πολύχρωμα κοκτέιλ σε τεράστια ποτήρια τα οποία μοιράζεστε.

Μετά τα παιδιά: Επιλέγετε ένα ήσυχο εστιατόριο με μεγάλη λίστα κρασιών. 

 

Η συζήτηση

Πριν τα παιδιά: Συζητάτε τα τελευταία κουτσομπολιά που ακούσατε για κάποιον επώνυμο, για κάποιο φίλο σας ή για κάτι που έγινε στη δουλειά. Κυρίως, κουβεντιάζετε πού θα πάτε μετά το φαγητό.

Μετά τα παιδιά: Ορκίζεστε ότι δεν θα αρχίσετε να μιλάτε για τα παιδιά και μετά αρχίζετε να μιλάτε για τα παιδιά. Υπάρχει και μια πιθανότητα να πείτε δυο κουβέντες για τη δουλειά, τις εκλογές ή τι να μαγειρέψετε την επόμενη εβδομάδα.

 

Μετά το δείπνο

Πριν τα παιδιά: Πηγαίνετε σε ένα μπαρ με live μουσική ή στη βραδινή προβολή κάποιου κινηματογράφου. Συνεχίζετε για ένα ακόμα ποτό στο μπαράκι που έχουν πάει κάποιοι φίλοι σας.

Μετά τα παιδιά: Σκέφτεστε να πάτε να δείτε μια ταινία, αλλά μιας και είναι ακόμα νωρίς προτιμάτε να περάσετε από το εμπορικό κέντρο για να πάρετε δώρο για το παιδικό πάρτι που έχετε να πάτε την επομένη ή από το σούπερ μάρκετ γιατί ξεμείνατε από πάνες.

 

Η επιστροφή στο σπίτι

Πριν τα παιδιά: Καταφτάνετε λίγο (ή πολύ) μετά τα μεσάνυχτα και πηγαίνετε στο μπάνιο για να φορέσετε ένα μικροσκοπικό σετ εσώρουχα. Σας παίρνει ο ύπνος μετά από αρκετή ώρα με τη σκέψη πού να πάτε στην επόμενη έξοδό σας, μετά από δυο μέρες.

Μετά τα παιδιά: Επιστρέφετε κατά τις δέκα. Διώχνετε τη μπέιμπι σίτερ, σκεπάζετε τα παιδιά και τους δίνετε ένα φιλί. Συζητάτε τι ωραία που περάσατε κι ότι θα πρέπει να το κάνετε πιο συχνά. Μετά, φοράτε τις πιτζάμες σας και πέφτετε για ύπνο με τη σκέψη ότι πρέπει πάλι να σηκωθείτε νωρίς.