Print this page

Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, προκλήσεις, κίνδυνοι

Μια ημερίδα με ένα θέμα που σίγουρα ενδιαφέρει όλους τους γονείς.

Στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι γνωστό ότι τα παιδιά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο «μπροστά σε έναν υπολογιστή». Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά σερφάρουν και παίζουν με το διαδίκτυο  συχνά χωρίς έλεγχο και για πολλές ώρες. Η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση ενώ πολλές φορές σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ανηλίκων. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon διοργανώνει την Ημερίδα με θέμα "Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι" με στόχο, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου να αναδειχτούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση  και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, παράλληλα με τις παθογένειες που προκαλείται από την λανθασμένη χρήση τους.  

Η ημερίδα πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο, αίθουσα MC3 επίπεδο Ν. Σκαλκώτας) και η θεματολογία της περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό Διαλέξεων, Εργαστηρίων (Workshops), καθώς και Ελεύθερων Ανακοινώσεων, όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα αθέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες αλλά και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους. 

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατήριου και την συμμετοχή παιδιάτρων, ψυχολόγων, επιχειρηματιών, αθλητών κ.α. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης. Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στα  τηλέφωνα του nickelodeon  210 6871140  και 6932749713, στην κυρία Αντιγόνη Αναστοπούλου. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα θα βρείτε εδώ και στη σελίδα του nickelodeon στο Facebook