Print this page

Ταξίδι με παιδιά; 6 ταλέντα που πρέπει να εξασκήσετε πριν ξεκινήσετε

Μερικές από τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε ενα γονιό όταν ταξιδεύει μαζί με τα παιδιά στο αυτοκίνητο.   

Ετοιμάζεστε για οικογενειακές διακοπές με το αυτοκίνητο; Είστε σίγουροι ότι διαθέτετε ό,τι χρειάζεστε, όπως…

…το ταλέντο να τα αγνοείτε. Ξέρουμε ότι πολλές μαμάδες θα σοκαριστούν από το γεγονός ότι κάποιος τους συμβουλεύει να μην δώσουν σημασία στα παιδιά τους. Όμως η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο ασχοληθείτε μαζί τους στη διάρκεια του ταξιδιού τόσο περισσότερο θα απαιτούν την προσοχή σας. Εάν ωστόσο δεν σας ενοχλεί να ξεκινήσετε τις διακοπές σας τραγουδώντας εκατό φορές τα «Τρία μυρμηγκάκια», κάντε το.

…το ταλέντο να λέτε «σταμάτα αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή» με μία μόνο ματιά. Κυρίως εάν είστε εσείς ο οδηγός, γιατί όταν οδηγείτε στην εθνική οδό δεν μπορείτε να κάνετε και πολύ περισσότερα από το να ρίξετε μια άγρια ματιά, αν θέλετε να σταματήσουν να καυγαδίζουν στο πίσω κάθισμα. Μην διστάσετε να κάνετε εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη.

…το ταλέντο να βοηθάτε το παιδί να κάνει τσίσα στην άκρη του δρόμου. Για κάποιον περίεργο λόγο, τα παιδί σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας ζητήσει να σταματήσετε για να πάει στην τουαλέτα δευτερόλεπτα μόλις προσπεράσετε το σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων και όταν ο επόμενος είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Γι’ αυτό εξασκηθείτε να εντοπίζετε τα σημεία όπου είναι ασφαλές να σταματήσετε (εννοείτε ότι δεν θα το κάνετε πάνω στην εθνική!) και να στηρίζετε το παιδί (κυρίως εάν είναι κοριτσάκι)ενώ ταυτόχρονα θα το προστατεύετε από τα μάτια των περαστικών κρατώντας ανοιχτή την πόρτα του συνοδηγού.

…το ταλέντο να επιλέγετε σνακ που μπορείτε να πετάξετε με μια κίνηση από την τσάντα σας στο πίσω κάθισμα χωρίς να λερώσετε τα πάντα. Μπισκότα, κράκερ, μικρά σαντουιτσάκια είναι καλές επιλογές. Γιαούρτι, γάλα και πολύ ώριμα φρούτα απαγορευμένες!

…το ταλέντο να προβλέπετε με ακρίβεια τον καιρό. Ή έστω να γνωρίζετε ποιο μετεωρολογικό δελτίο είναι απολύτως αξιόπιστο. Μια έντονη βροχόπτωση ή ο πολύ δυνατός αέρας μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε μια διαδρομή που υπολογίζατε για τέσσερις ώρες σε εφτά κι αυτό, πιστέψτε μας, δεν θα είναι καθόλου εύκολο με ένα, δύο ή περισσότερα ταλαιπωρημένα παιδιά στο πίσω κάθισμα.

…το ταλέντο να μην αγχώνεστε, ό,τι κι αν γίνει. Ναι, είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια του ταξιδιού να νιώσετε την ανάγκη να τραβήξετε το χειρόφρενο και να βγείτε τσιρίζοντας στη μέση του δρόμου, προκειμένου να γλιτώσετε από τη γκρίνια. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, δυναμώστε τη μουσική και ξεπεράστε το. Μην ξεχνάτε, σε μερικά χρόνια όταν θα οδηγούν εκείνα κι εσείς θα ζητάτε να σας πηγαινοφέρνουν σε διάφορες δουλειές, μπορείτε να πάρετε την εκδίκησή σας.