Print this page

CyberKid: Μια πραγματικά ασφαλής εφαρμογή για τα παιδιά μας

Μια δωρεάν εφαρμογή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαθαίνει σε γονείς και παιδιά τα θετικά του ίντερνετ και τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μετράει δεκάδες επιτυχίες στη διαφύλαξη της ασφάλειας στο διαδίκτυο για μικρούς και μεγάλους παρουσίασε πρόσφατα μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνο και tablets η οποία απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών και στους γονείς τους.

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και το internet. Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία, αλλά και η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους με τους οποίους μπορεί κάποιος να βρεθεί αντιμέτωπος στην πλοήγησή του.

Μέσα σε μια «ψυφιακή αλάνα», ένα πολύχρωμο και ελκυστικό περιβάλλον, τα παιδιά θα βρουν διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά και συμβουλές όπως «Δεν δίνουμε το όνομα, την ηλικία, το τηλέφωνο ή τους κωδικούς μας στο ίντερνετ», «Μια ώρα στο μαγευτικό κόσμο του ίντερνετ είναι αρκετή» ή «Αν στην πραγματικότητα ένας άγνωστος σου ζητούσε τη φωτογραφία σου θα την έδινες; Μην ανεβάζεις φωτογραφίες σου στο Διαδίκτυο».

Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το Cyberkid μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια. Επιπλέον, μπορούν να διαβάσουν ενδιαφέροντα άρθρα με συμβουλές για το πώς θα καταλάβουν εάν το παιδί τους αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο διαδίκτυο, τι πρέπει να προσέχουν, πώς να επιβάλλουν κανόνες και όρια στη χρήση του, αλλά και τι σημαίνουν όλες αυτές οι συχνά ακατάληπτες  λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και σχετίζονται με το ίντερνετ.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Appstore και το Android market.

Μάθετε περισσότερα για κάνοντας κλικ εδώ