Print this page

10 τρόποι να διακρίνετε μια μαμά σε ένα γραφείο

Ακόμα κι αν αποφεύγει να μιλάει συνέχεια για τα κατορθώματα του παιδιού της, υπάρχουν κάποια πράγματα στη συμπεριφορά μιας γυναίκας που «φωνάζουν» ότι είναι μαμά. Ακόμα και στο επαγγελματικό της περιβάλλον. 

1. Βγάζει ένα χαρτί για να σημειώσει κάτι σε μια συνάντηση, κι  όταν το κοιτάζει από την πίσω μεριά συνειδητοποιεί ότι είναι το χαρτί που έστειλαν από το σχολείο για να ενημερώσουν ότι πολλά παιδάκια έχουν ψείρες και κάθε γονιός πρέπει να ελέγξει το δικό του.

2. Γράφει με ένα μολύβι που έχει γύρω γύρω σχεδιάκια με γκλίτερ και στην κορυφή μια νεράιδα από τα φτερά της οποίας κρέμεται με χρωματιστή κορδέλα μια γόμα σε σχήμα ουράνιου τόξου.

3. Συχνά πυκνά, όταν απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους στο τμήμα της, ξεκινάει την πρόταση με τις λέξεις «λοιπόν, παιδιά μου»!

4. Όταν κάποιος συνάδελφος είναι εκνευρισμένος ή έχει μια διαφωνία μαζί της, εκείνη του φέρνει μια σοκολάτα και του ανακατεύει τα μαλλιά χαϊδεύοντας το κεφάλι του.

5. Αναφέρει τα ονόματα των τριών παιδιών της, του άντρα της και της νταντάς, πριν «πετύχει» το σωστό όνομα του συναδέλφου στον οποίο θέλει να απευθυνθεί

6. Είναι η μόνη στο γραφείο που έχει μονίμως μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μολονότι δεν έχει έρθει στο γραφείο κατευθείαν από κλαμπ εδώ και τουλάχιστον οχτώ χρόνια.

7. Της αρέσει να κάθεται στο γραφείο λίγη ώρα, αφότου φύγουν όλοι. Είναι ο μόνος χρόνος μέσα στη μέρα της όπου μπορεί να βρίσκεται σε ένα χώρο με απόλυτη ησυχία.

8. Είναι η μόνη από τους συναδέλφους που δεν δυσανασχετεί το πρωί της Δευτέρας. Για την ακρίβεια, αρχίζει να το περιμένει πώς και πώς από το μεσημέρι του Σαββάτου, σαν τη μοναδική ελπίδα της να μείνει να μερικές ώρες καθιστή χωρίς κάποιος να της φωνάζει κάθε «έλα να παίξουμε», «θέλω παγωτό» ή  «έκανα κακά».

9. Ποτέ δεν συμμετέχει στη συζήτηση για την ταινία που έδειξε στην τηλεόραση το προηγούμενο βράδυ –αφού το μόνο κανάλι που παίζει στο σπίτι είναι το Nickelodeon.

10. Όταν προκύπτει η ανάγκη κάποιος να αναλάβει ένα επαγγελματικό πρότζεκτ για το οποίο δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αρκετές πληροφορίες ή αρκετά χρήματα, είναι η μόνη που δεν αγχώνεται. Τι να της πει μια επαγγελματική πρόκληση όταν έχει κάθε μέρα να συντονίσει δυο παιδιά, δυο σχολεία, οχτώ εξωσχολικές δραστηριότητες, ένα σύζυγο και ένα νοικοκυριό;