Print this page

8 λόγοι που τα Σαββατοκύριακα είναι διαφορετικά για τους γονείς

Δυο ημέρες αφιερωμένες στην ξεκούραση, το σπίτι, τον εαυτό μας… Όχι πια! Γιατί όταν γίνεσαι γονιός συνειδητοποιείς ότι πλέον τα Σαββατοκύριακα…

…Δεν πρόκειται να ξυπνήσεις όσο αργά θέλεις. Το πολύ πολύ να χουζουρέψεις λίγο, με ένα (τουλάχιστον) πιτσιρίκι να κάνει τραμπολίνο στο κρεβάτι.

…H βροχή δεν θα προσθέσει μια ακόμα χαλαρωτική νότα στην ατμόσφαιρα. Γιατί τώρα δεν θα μπορείς να πας τα παιδιά στο πάρκο κι εκείνα θα εκτονώσουν όλη την ενεργητικότητά τους μέσα στο σπίτι –και δίπλα στο κεφάλι σου.

…Η μόνη ταινία που θα παίξει στο DVD είναι (πάλι) το αγαπημένο καρτούν των παιδιών. Τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ, όταν εκείνα θα πάνε για ύπνο.

…Η δουλειά δεν σταματάει. Μόνο που αυτές τις μέρες, αντί για ό,τι κάνεις την υπόλοιπη εβδομάδα, εργάζεσαι ως «οδηγός ταξί» πηγαινοφέρνοντας τα παιδιά από το μπάσκετ στο καράτε κι από το ωδείο στο πάρτι. Α, και δεν πληρώνεσαι… (λεπτομέρειες)!

…Η «μεσημεριανή σιέστα» απλώς δεν υπάρχει! Εκείνη την ώρα που –τις παλιές εποχές- συνήθιζες να την πέφτεις με κουβερτούλα στον καναπέ, τώρα θα συνεχίσεις να παίζεις κυνηγητό με τα παιδιά που δεν πρόκειται να ρίξουν τους ρυθμούς τους πριν πέσει η νύχτα.

… Δεν γίνεται να «πεταχτείς» για καφέ ή μια βόλτα στα μαγαζιά. Ασφαλώς και μπορείς να πιεις ένα καφέ με φίλους ή να κάνεις τη βόλτα σου χαζεύοντας τις βιτρίνες, αλλά αφού θα έχεις περάσει τη μισή ημέρα ετοιμάζοντας το παιδί, την τσάντα με τα απαραίτητα του παιδιού και οργανώνοντας το πρόγραμμα έτσι ώστε να μην τύχει όσο είστε έξω το παιδί να πεινάσει/νυστάξει/κάνει κακά/εκνευριστεί.

…Η καινούρια σου αγαπημένη φίλη είναι η μπέιμπι σίτερ. Ή η γιαγιά, ή μια γειτόνισσα, ή  μια φίλη, οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί για λίγη ώρα με το παιδί ώστε να καταφέρεις να κάνεις έστω ένα από τα πράγματα που σε ευχαριστούσε να κάνεις τα Σαββατοκύριακα του παρελθόντος.

…Στο τέλος, συνειδητοποιείς ότι –ακόμα κι αν δεν βγήκες, δεν ξενύχτησες, δεν κοιμήθηκες μέχρι το μεσημέρι- πέρασες θαυμάσια. Γιατί πλέον τα Σαββατοκύριακα είναι τόσο γεμάτα με παιχνίδια, αγκαλιές και χαρούμενες φωνούλες που, πραγματικά, δεν θυμάσαι τι έκανες αυτές τις ημέρες της εβδομάδας πριν αποκτήσεις παιδιά!