Print this page

13 πράγματα που κάνουν όλες οι μαμάδες

Μοναδικά, αστεία, υπέροχα μικροπράγματα που αλλάζουν στη ζωή και τη σκέψη σου όταν αποκτάς παιδί. 

Όταν γίνεσαι μαμά, είναι λίγο σαν να καταλαμβάνει το σώμα σου μια άλλη γυναίκα. Μια γυναίκα που όμως έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με κάθε άλλη μαμά που ξέρεις. Για παράδειγμα, ο νέος σου εαυτός…

1. Αποκαλεί κάθε άνθρωπο που έχει ύψος κάτω του 1,20μ. «αγαπούλα μου», «καρδιά μου» ή «γλυκό μου».

2. Θεωρεί ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο… μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι βγήκε στο δρόμο φορώντας μόνο το καλσόν σου και προσπαθεί να ανοίξει το αυτοκίνητο με πιπίλα αντί1 για κλειδί.

3. Γυρνάει κάθε φορά που κάποιος φωνάζει «μαμά!». Ακόμα κι όταν δεν είναι μαζί με τα παιδιά.

4. Έχει πια συνειδητοποιήσει ότι κάθε τόσο κάτι θα σπάει. Κατά προτίμηση, κάτι πολύ παλιό και με μεγάλη αξία, όπως το κινέζικο σετ τσαγιού της γιαγιάς.

5. Ξέρει πώς να αξιοποιεί κάτι πραγματικά απλό, όπως ένα κομμάτι λάστιχο ή μια λεκάνη με νερό για ξεκαρδιστικό παιχνίδι που διαρκεί ώρες.

6. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του παρεμβάλλονται κάθε τόσο εκφράσεις όπως «άστο κάτω αυτό», «σταμάτα, θα χτυπήσεις» και «πήγαινε στο κρεβάτι σου».

7. Κάθεται στο σαλόνι με την τηλεόραση να παίζει nickelodeon ακόμα και αφού τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο.

8. Μιλάει με φωνή απαλή σαν χάδι και παιδικές εκφράσεις ακόμα κι όταν απευθύνεται στον ταμεία του σούπερ μάρκετ.

9. Βλέπει ένα χαριτωμένο σκυλάκο στο δρόμο και τον δείχνει χαμογελώντας, ακόμα κι όταν το παιδί είναι στο σπίτι και έχει βγει για καφέ με τα κορίτσια.

10. Είναι πιο fit από ποτέ ενώ, εννοείται ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο για γυμναστήριο και η μόνη γυμναστική που κάνει είναι να μαζεύει πεταμένα παιχνίδια από το πάτωμα και να τρέχει πίσω από το παιδί που τώρα μαθαίνει να περπατάει.

11. Σπάνια καταφέρνει μια φάει ολόκληρο το γλυκό που βάζει στο πιάτο. Όλο και κάποιος θέλει μια μπουκιά ή δύο ή περισσότερες.

12. Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει σκορπισμένο ό,τι χρειάζεται μια οικογένεια για να επιβιώσει για μέρες, όπως μπισκότα, μισογεμάτα μπουκάλια νερό και χυμούς που αγοράστηκαν πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες.

13. Έχει ένα μόνιμο πια πόνο στον ώμο που ξεκίνησε όταν κουβαλούσε μια τσάντα που ζύγιζε είκοσι κιλά και συνεχίστηκε κρατώντας αγκαλιά ένα πιτσιρίκι βάρους είκοσι κιλών.