Print this page

Tips για τις μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια

Η Elizabeth McFarlane, μια βρετανίδα μαμά-blogger δίνει συμβουλές στις άλλες μαμάδες που έχουν γιους. Η ίδια έχει τρεις και, κατά συνέπεια, κάτι θα ξέρει καλύτερα…

- Σταμάτα να περιμένεις ότι το σπίτι σου μπορεί να είναι τακτοποιημένο τα επόμενα 7-8 χρόνια και να γκρινιάζεις όταν βλέπεις ψίχουλα και πατατάκια πάνω στα ριχτάρια και το χαλί.

- Γέμισε το ψυγείο και τα ντουλάπια σου με γάλα, φρούτα, ψωμί για τοστ, κουλουράκια. Και ποτέ μην προσπαθείς να συνεννοηθείς με ένα αγόρι όταν είναι πεινασμένο.

- Φρόντισε να κοιμάται νωρίς το βράδυ –ιδανικά, την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ένα αγόρι που νυστάζει είναι ό,τι πιο δύσκολο να χειριστεί μια μαμά –μετά από ένα αγόρι που πεινάει.

- Καθάρισε συχνά κάτω από το κρεβάτι του. Θα εκπλαγείς από όσα θα βρεις να κρύβονται εκεί. Αυτοκόλλητα, πέτρες, άδεια κουτιά από χυμό, καπάκια, ψόφια έντομα είναι μερικοί μόνο από τους «θησαυρούς» που θα ανακαλύψεις.

- Διάβασέ του κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Τα αγόρια συνήθως μαθαίνουν να μιλάνε, να διαβάζουν και να γράφουν σε πιο αργούς ρυθμούς (σε σχέση με τα κορίτσια). Θα τα βοηθήσει πολύ να ακούνε συχνά παραμύθια και να έρχονται σε επαφή με το βιβλίο από μικρή ηλικία.

- Ενθάρρυνέ το να ασχοληθεί με κάποιο σπορ. Θα τον βοηθήσει να εκτονώνει την ενέργειά του –εκτός σπιτιού. Μην περιορίσεις τις επιλογές του στα κλασικά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Άφησέ τον να δοκιμάσει διάφορα και να επιλέξει εκείνο που τον κάνει να περνάει καλύτερα.

- Φέρτον σε επαφή με τη μουσική. Γράψτον σε μαθήματα πιάνου ή, ακόμα καλύτερα, κιθάρας. Στην εφηβεία του θα σε ευγνωμονεί γιατί θα έχει ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθειά του να «ρίξει» τα κορίτσια.

- Φόρεσέ του τα απίθανα, στυλάτα ρούχα που σου αρέσουν όσο είναι ακόμα μικρό. Καθώς μεγαλώνει, θα πρέπει να αρκεστείς στο να δέχεται να βγάλει τη φόρμα ή το τζιν για να φορέσει κάτι πιο «καλό» μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.