Print this page

15 πράγματα που συμβαίνουν αμέσως μόλις γίνεσαι μαμά!

Μια λίστα από μικροπράγματα που σημαίνουν την πιο μεγάλη αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας. 

Ένα μωρό αλλάζει τα πάντα στη ζωή μιας γυναίκας ξεκινώντας από τη στιγμή που επιστρέφει από το μαιευτήριο με το παιδί στην αγκαλιά της. Εκτός όμως από τις μεγάλες, τις σημαντικές, τις ουσιαστικές αλλαγές που θα βιώσει, υπάρχουν και κάποια μικρά πράγματα στα οποία ίσως δεν δώσει σημασία. Είναι όλα αυτά που αν τα προσθέσεις συνθέτουν την πιο «μαγική» εμπειρία της, αυτή της μητρότητας

 1. Όσο κι αν έχεις σιχαθεί να ακούς ιστορίες για εγκυμοσύνες και τοκετούς από άλλες γυναίκες, αμέσως μόλις ζήσεις την εμπειρία αρχίζεις να μοιράζεσαι και τη δική σου ιστορία με όποιον είναι διατεθειμένος να την ακούσει (ή και όχι)!

2. Θέλεις να κάψεις τα ρούχα που φορούσες στην εγκυμοσύνη και να μην τα ξαναδείς ποτέ. Τελικά, δεν το κάνεις, γιατί σκέφτεσαι ότι μπορεί να τα χρειαστείς ξανά στο μέλλον και γιατί θα συνεχίσεις να τα φοράς μέχρι να χάσεις τα κιλά!

3. Μερικές από αυτές τις υπέροχες λιλιπούτειες καλτσούλες εξαφανίζονται μυστηριωδώς στον κάδο του πλυντηρίου.

4. Αποκτάς την ικανότητα να κάνεις ντους, να λούζεις τα μαλλιά σου, να χτενίζεσαι και να ντύνεσαι, όλα αυτά σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

5. Συνειδητοποιείς γιατί οι φίλοι και οι συγγενείς που είχαν κάνει παιδιά πριν από σένα δεν είχαν ποτέ χρόνο να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να βρεθείτε για καφέ.

6. Στον… ελεύθερο χρόνο σου σκέφτεσαι τι θα ήσουν διατεθειμένη να ανταλλάξεις με έναν χορταστικό οχτάωρο ύπνο.

7. Κάθε φορά που ζυγίσεις το μωρό σου και έχει πάρει εκατό γραμμάρια, νιώθεις πραγματικά περήφανη –σαν να πρόκειται για προσωπική σου επιτυχία!

8. Όταν ο γυναικολόγος σου σε ρωτήσει εάν θέλεις να σε συμβουλέψει για κάποια μέθοδο αντισύλληψης, στην πρώτη επίσκεψη 40 μέρες μετά τον τοκετό, ίσα που κρατιέσαι να μη βάλεις μπροστά του τα γέλια!

9. Κάθε φορά που κόβεις τα νύχια του μωρού, έχεις το ίδιο στρες ότι κάτι θα κάνεις λάθος και θα αρχίσει να αιμορραγεί.

10. Αναρωτιέσαι τι σου λείπει περισσότερο και δεν μπορείς να τελειώσεις κανένα από τα βιβλία που ξεκίνησες να διαβάζεις στην εγκυμοσύνη: ο χρόνος ή τα εγκεφαλικά κύτταρα;

11. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου έχει πια ταυτότητα: είναι κάθε πιτσιρίκι που πλησιάζει το μωρό σου βήχοντας και με μύξες στη μύτη.

12. Δεν θα ακουμπήσεις και δεν θα ξαναφιλήσεις ποτέ ξανά κανένα μωρό στο πρόσωπο και τα χεράκια (εκτός, βέβαια, από το δικό σου).

13. Κάνεις την αδιάφορη και υποκρίνεσαι ότι δεν είχες καταλάβει ότι το μωρό είχε κάνει κακά όταν –όλως τυχαίως- το άφησες στην αγκαλιά του μπαμπά του.

14. Κάθε φορά που το βλέπεις να κοιμάται απορείς αν είναι το ίδιο μωρό που σε έκανε να νιώθεις τόσο εκνευρισμένη και κουρασμένη πριν λίγο.

15. Και κάθε πρωί που ξυπνάει νιώθεις να το «ερωτεύεσαι» από την αρχή –αν και νόμιζες ότι η αγάπη που του είχες μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η μεγαλύτερη που μπορούσες ποτέ να νιώσεις.