Print this page

Οι γυναίκες με καμπύλες κάνουν πιο έξυπνα παιδιά!

Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις μερικά έξτρα κιλά, όπως αποκαλύπτουν σχετικές έρευνες!

Εάν έχετε περάσει τη μισή ζωή σας κάνοντας δίαιτες και προσπαθώντας να αλλάξετε το σώμα σας –χάνοντας συνήθως αυτοπεποίθηση και όχι κιλά- ήρθε η ώρα να αγαπήσετε το σώμα και τις καμπύλες σας.

Χάρη στα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ τώρα ξέρετε ότι μπορεί να μη σας κολακεύουν τα skinny τζην, όμως έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε για να αποκτήσετε πραγματικά έξυπνα παιδιά –κι αυτό είναι πιο σημαντικό, σωστά;

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, λοιπόν, η ανάπτυξη του εγκεφάλου στα μωρά εξαρτάται άμεσα από το λίπος που έχει η μητέρα στους μηρούς και τους γλουτούς, καθώς από εκεί αντλούν τα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα στο σχηματισμό του, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του θηλασμού!

Φαίνεται μάλιστα ότι η ποσότητα αυτού του λίπους είναι ευθέως ανάλογη της ευφυΐας του παιδιού, αλλά και των πιθανοτήτων του νεογνού για επιβίωση –γεγονός που εξηγεί για ποιο λόγο σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης, οι καμπύλες θεωρούνται ένδειξη γονιμότητας και αυξημένης πιθανότητας διαιώνισης του είδους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα, το λίπος που συγκεντρώνεται στους γοφούς και τους μηρούς των γυναικών περιέχει μεγάλες ποσότητες ενός χημικού που ονομάζεται δοκοσαεξαενοϊκό οξύ ή DHA, το οποίο υπάρχει επίσης στα λεγόμενα «καλά» λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και αποτελεί βασικό συστατικό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Φαίνεται μάλιστα πως το 80% του DHA που απαιτείται για το σχηματισμό του εγκεφάλου του μωρού προέρχεται από αυτό το αποθηκευμένο στο σώμα της μητέρας λίπος, και παρέχεται στο μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Προφανώς, οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να αποθηκεύουν αυτό το πολύτιμο υλικό πάνω στο σώμα τους ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσει το μωρό τους όταν γίνουν μητέρες!

Μερικά ακόμα «καλά» νέα!

Αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν οι καμπύλες –παρόλο που πολλές γυναίκες θα τις αντάλλασσαν ευχαρίστως με μια πιο αδύνατη σιλουέτα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι παχουλές γυναίκες έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας οι ίδιες (εκτός από τα παιδιά τους) αλλά και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Και το κυριότερο; Οι άντρες τις βρίσκουν πιο ελκυστικές, καθώς είναι γενετικά προγραμματισμένοι να αναζητούν για σύντροφο μια γυναίκα που έχει πολλές πιθανότητες να τους χαρίσει έξυπνους και γερούς απογόνους. Πάντως, οι επιστήμονες σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι καλό είναι καμία γυναίκα να μην υιοθετήσει μια στάση του τύπου «πάχυνα για το παιδί μου» σαν δικαιολογία για να παραμείνει υπέρβαρη ή και παχύσαρκη. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί η μεγάλη περιφέρεια των γοφών να συνδέεται με πιο έξυπνα παιδιά, όμως η μεγάλη περιφέρεια της μέσης συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες για καρδιοπάθεια και εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Μια αρκετά αξιόπιστη ένδειξη υγιούς βάρους είναι ο λόγος της περιφέρειας της μέσης στο πιο λεπτό σημείο (κοντά στον αφαλό) προς την περιφέρεια των γοφών στο φαρδύτερο σημείο να είναι το πολύ 0,9!