Print this page

8 φράσεις που δεν θέλει να ακούει ο άντρας σας

Αφαιρέστε τις από το λεξιλόγιό σας για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο!

Όπως λέει ένας αμερικανός σύμβουλος γάμου, η επιτυχία μιας σχέσης δεν έγκειται στο να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο αλλά στο να γίνουμε εμείς ο ιδανικός σύντροφος για κάποιον άλλον. Ένας γάμος –ιδιαίτερα όταν έρχονται στη ζωή του ζευγαριού τα παιδιά- χρειάζεται υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και προσπάθεια για να επιβιώσει και να αντέξει τους κλυδωνισμούς που μοιραία θα αντιμετωπίσει. Γι΄αυτό πολλές φορές είναι καλό να σκεφτόμαστε πριν ανοίξουμε το στόμα μας για να πούμε κάτι που είναι πιθανό να πληγώσει, να εκνευρίσει ή να μειώσει το σύντροφό μας, όπως για παράδειγμα:

«Ακόμα δεν το έχεις κάνει;»

Πιθανότατα έχετε δίκιο όταν υπαινίσσεστε πως ό,τι κι αν ήταν αυτό που έχει αναλάβει θα έπρεπε να το έχει ήδη ολοκληρώσει, όμως εάν υπάρχει ένα μόνο πράγμα που σιχαίνονται οι άντρες είναι η γκρίνια. Γκρινιάξτε του για κάτι και το μόνο που θα πετύχετε είναι να μην αναλάβει ξανά τίποτα!

«Φάε και λίγο σαλάτα»

Ακόμα κι αν πίσω από μια τέτοια φράση το μόνο που κρύβεται είναι το ενδιαφέρον σας για την υγεία και τη φυσική του κατάσταση, προτιμήστε να κρατάτε το στόμα σας κλειστό όταν διαπιστώνετε ότι ακριβώς την ίδια φράση την έχει σίγουρα ακούσει δεκάδες φορές από τη μητέρα του!

«Άστο, θα το κάνω καλύτερα μόνη μου»

Εάν θέλετε να συνεχίσει να προσφέρει την βοήθειά του, καλύτερα μην σχολιάζεται τον τρόπο με τον οποίο το κάνει. Αυτή η φράση τον πληγώνει και μάλιστα με δύο τρόπους: Πρώτον, του στέλνει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να προσφέρει αρκετά και δεύτερον, τον υποτιμά γιατί δεν είναι μικρό παιδί για να του υποδεικνύουν τα λάθη ή τις αδυναμίες του με αυτόν τον τρόπο. Αν το λέτε συχνά σύντομα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σας ευχαριστήσει και θα σταματήσει την προσπάθεια. Εξάλλου, το να κάνει κάτι διαφορετικά από ό,τι εσείς, δεν σημαίνει ότι το κάνει λάθος!

«Πάλι τα ίδια;»

Η φράση αυτή τις περισσότερες φορές είναι μόνο η εισαγωγή στον καυγά που πρόκειται να ακολουθήσει και είναι λογικό να τον τρομάζει. Επιπλέον, υπονοεί ότι συνέχεια κάνει λάθη, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει!

«Συνέχεια έχεις πολλή δουλειά»

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, προφανώς έχει στ’ αλήθεια πολλή δουλειά και μάλλον δεν το ευχαριστιέται ούτε ο ίδιος αλλά δεν έχει και πολλές επιλογές. Σίγουρα ο μόνος λόγος που το λέτε είναι επειδή θα θέλατε να περνάτε περισσότερο χρόνο όλοι μαζί σαν οικογένεια, όμως το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και εκείνος και ξύνοντας τις πληγές του το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον πληγώνετε.

«Είμαι τόσο κουρασμένη που έχω πάθει κατάθλιψη»

Τρέχετε συνέχεια πίσω από τα παιδιά, έχετε να βγει για ένα ποτό εδώ και αιώνες, δεν προλαβαίνετε καλά καλά να κάνετε ένα ντους με την ησυχία σας κάθε μέρα. Δεν είναι ότι δεν έχετε λόγους να διαμαρτύρεστε ότι είστε κουρασμένη, όμως σίγουρα κι εκείνος έχει τους δικούς του και όταν το λέτε αυτό είναι σαν να του χρεώνετε την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν περνάτε και τόσο καλά. Με αυτό τον τρόπο νιώθει ότι εκείνη τη στιγμή είστε αντίπαλοι, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεργαστείτε.

«Όσο λείπω, φρόντισε τα παιδιά να φάνε/πλυθούν/κοιμηθούν/διαβάσουν…»

Ο μπαμπάς τους αγαπάει τα παιδιά σας όσο κι εσείς και σίγουρα θέλει το καλύτερο για εκείνα. Υποδεικνύοντας ότι μπορεί και να μην ξέρει τι πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, δείχνει ότι δεν τον πολυεμπιστεύεστε να φροντίσει ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτετε (τα παιδιά σας) και η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για έναν ευτυχισμένο γάμο.

«Μη μ’ακουμπάς»

Οκ, εκείνος προσπαθεί να είναι σέξι κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι, μιας και κοιμήθηκαν τα παιδιά, να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και να αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση μέχρι να αποκοιμηθείτε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Έχετε κάθε δικαίωμα να νιώθετε έτσι, όμως για να μην πληγωθούν τα αισθήματα κανενός, αντί να πατήσετε το «stop» δοκιμάστε να πατήσετε το «pause». Εξηγήστε του (γλυκά) ότι αυτή τη στιγμή είστε πολύ κουρασμένη και πρέπει να καθίσετε λίγο, να κάνετε ένα μπάνιο, να ξεκουραστείτε και ίσως θελήσετε να έρθετε πιο κοντά αργότερα (ή αύριο).