Print this page

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για γονείς που θα ακούσετε

Επειδή είναι σίγουρο ότι όλοι θα σας δώσουν κι από μία (τουλάχιστον) συμβουλή για το πώς θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας, εμείς ξεχωρίζουμε αυτές που καλό είναι να κρατήσετε!

Εάν είστε ήδη γονείς, σίγουρα ξέρετε ότι ο καθένας έχει κάτι να συμβουλέψει όποιον κάνει παιδί. Κι αν πρόκειται να γίνετε, να είστε σίγουροι ότι θα το διαπιστώσετε. Κάποια από αυτά που έχετε ακούσει ή θα ακούσετε είναι ανόητα, ανεφάρμοστα ή πηγαίνουν ενάντια στη δική σας άποψη για τη μητρότητα. Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές που μπορεί και να σας δώσουν τη λύση που αναζητάτε σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή τις οποίες επιλέγετε για να γίνουν το motto σας στο δύσκολο ρόλο του γονιού. Μια αμερικανίδα blogger ζήτησε από νέους και... βετεράνους γονείς να της αποκαλύψουν ποια από τις συμβουλές που άκουσαν ήταν αυτή που πραγματικά αποδείχτηκε χρήσιμη ή και "σωτήρια". Να τι της απάντησαν (εννοείται πως η συμβουλή "κοιμήσου όταν κοιμάται το μωρό" δεν περιλαμβάνεται!):

- "Ό,τι κι αν κάνεις θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα το κατακρίνει, γι' αυτό το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που λέει το ένστικτό σου"

- "Ο μονότονος ήχος από κάποια ηλεκτρική συσκευή μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα στον ύπνο"

- "Μην νομίζεις ότι και οι άλλοι γονείς ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν"

- "Μην αφήνεις τα μικροπράγματα να σου χαλάνε τη διάθεση"

- "Δεν δίνεις εξετάσεις και κανείς δεν περιμένει να φέρεις το... άριστα"

- "Εάν είσαι μανιακή με την τάξη θα πρέπει να χαμηλώσεις λίγο τα στάνταρ σου. Κι αν κάποια στιγμή επικρατήσει χαμός στο σπίτι σου, φρόντισε ώστε ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού να είναι καθαρό και τακτοποιημένο και πήγαινε εκεί όταν θέλεις να ηρεμήσεις".

- "Διάλεξε ποιες μάχες θα δώσεις με το παιδί σου"

- "Άκουσε το μωρό σου και άκουσε και την καρδιά σου. Εσύ είσαι ο καλύτερο ειδικός σε ό,τι αφορά το δικό σου μωρό".

- "Κανένα παιδί δεν χρειάστηκε ποτέ να πάει σε Κέντρο Απεξάρτησης Πιπίλας ή Πάνας για να ξεπεράσει τον εθισμό του"

- "Ο θηλασμός είναι δύσκολη υπόθεση. Εάν νιώθεις πόνο, ταλαιπωρία και εξάντληση τότε είσαι απολύτως φυσιολογική. Εάν όχι, τότε είσαι τυχερή".

- "Ώστε δεν περπατάει ακόμα; Και πραγματικά πιστεύεις ότι θα έρθει μια μέρα που θα χρειαστεί να πάει μπουσουλώντας στο γραφείο του για κάποιο meeting"

- "Μην ξεχνάς να φροντίζεις και τον εαυτό σου παράλληλα με τα παιδιά. Θα κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα".

- "Κάνε ό,τι έχει αποτέλεσμα για σένα και μη σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι".

- "Κάθε παιδί αναπτύσσεται με τους δικούς του ρυθμούς, μην το συγκρίνεις με άλλα. Απλά, βεβαιώσου ότι υπάρχει πρόοδος".

- "Μάθε να απολαμβάνεις το χάος. Έτσι είναι η ζωή με αυτά τα μικρά ανθρωπάκια: υπέροχη, καταπληκτική, τρελή, χαοτική! Και κάθε καινούριο παιδί αλλάξει εντελώς τους όρους του παιχνιδιού".

- "Εάν το μωρό σου κοιμάται όλη μέρα, μην καυχιέσαι στους άλλους γονείς".

- "Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια"

 

- "Άκουσε όλες συμβουλές που θα σου δώσουν αλλά μην προσπαθήσεις να τις ακολουθήσεις όλες. Χρησιμοποίησε την κρίση σου".