Print this page

Μερικά χρήσιμα tips για κάθε μαμά που μεγαλώνει κόρη

Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις μια μίνι εκδοχή του εαυτού σου. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο...

Θα είστε πάντα η μαμά της. Και για ένα διάστημα θα είστε επίσης το πρότυπό της, η καλύτερή της φίλη, η μεγαλύτερη αγάπη της. Για κάποια λεπτά, μέρες, εβδομάδες ή χρόνια θα είστε για εκείνη ολόκληρος ο κόσμος. Κι αυτή θα είναι ο δικός σας. Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, θα υπάρξουν και μέρες που η αρμονική συνύπαρξή σας θα είναι μια αληθινή πρόκληση. Είτε έχετε ένα κοριτσάκι είτε περισσότερα να κλέβει τα ρούχα σας (και την καρδιά σας), εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη -αν και πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. 

Αν πάλι έχετε αγόρια, διαβάστε εδώ μερικά tips για τις μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια!

Τα κορίτσια αγαπούν το δράμα

Καμία μέρα δεν είναι ολοκληρωμένη εάν δεν έχει υπάρξει ένας καυγάς, μια ένταση, κάτι να πετιέται κάτω και να σπάει, μια πόρτα να χτυπιέται με δύναμη ή έστω λίγη αγριάδα στη φωνή. 

Ποτέ δεν θα έχει αρκετά παπούτσια

Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του, αυτό το μαθαίνει από νωρίς. Επιπλέον, μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, δεν ισχύει κανένας στυλιστικός κανόνας που απαιτεί τα παπούτσια να ταιριάζουν με το ρούχο -εξού και οι συχνοί καυγάδες όταν επιμένει να φορέσει τις χρυσές μπαλαρίνες της στις κούνιες. 

Το υπέρτατο όπλο τους είναι η... τσιρίδα!

Όταν ένα κορίτσι δεν έχει πια τι άλλο να κάνει, το πιο πιθανό είναι ότι θα αρχίσει να τσιρίζει με όση δύναμη έχει. Είναι επιβεβαιωμένο ότι με αυτό τον τρόπο κάποιος θα της δώσει την προσοχή που επιζητά... Η μαμά της, οι γείτονες, η αστυνομία...

Εννέα αλλαγές ρούχων μέσα στην ημέρα είναι ο κανόνας

Από τις αλλαγές αυτές, οι περισσότερες θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε φόρεμα. Από τα φορέματα αυτά τα πιο αγαπημένα της είναι αυτά που έχουν πάνω πριγκίπισσες ή νεραϊδοφτερά. 

Εάν δεν ξέρετε πώς να κάνετε στα μαλλιά της την ίδια ακριβώς κοτσίδα που έχει η Έλσα από το Frozen, καλύτερα μην την πλησιάσετε κρατώντας βούρτσα. 

Ειλικρινά. Μην το κάνετε. 

Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται τρώγοντας λίγη σοκολάτα

Άλλο ένα μυστικό που τα κορίτσια μαθαίνουν νωρίς!

Οτιδήποτε ανήκει στη μαμά, είναι (φυσικά) και δικό της

Αυτό περιλαμβάνει παπούτσια, τσάντες, ζώνες, καπέλα, κραγιόν, βερνίκια νυχιών, κρέμες προσώπου, προϊόντα styling μαλλιών και πολλά πολλά ακόμα. 

Όταν η απάντηση της μαμάς είναι «όχι», πρέπει να ερωτηθεί και ο μπαμπάς

Για οτιδήποτε θελήσει η κόρη σας, η «συνήθης ύποπτη» για να το ζητήσει είναι η μαμά. Εκτός... κι αν πρόκειται για κάτι που η μαμά δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συναινέσει, οπότε ξέρει ότι είναι προτιμότερο να απευθυνθεί στον μπαμπά. 

Θα χρειαστεί να την παρηγορήσετε. Πολύ.

Θα υπάρξουν μέρες που θα επιστρέφει από το σχολείο με την καρδιά της πληγωμένη. Άλλες που θα είναι εκείνη η οποία θα προκαλεί καρδιοχτύπια. Κι άλλες που θα βλέπετε πόσο πολύ μεγάλωσε και κάτι θα ραγίζει στη δική σας καρδιά. Γενικά, θα υπάρχει κλάμα, παρηγορητικές αγκαλιές και, βέβαια, σοκολάτα (βλ. παραπάνω)