Print this page

10 πράγματα που χρειάζονται (σε μεγάλες ποσότητες) όλοι οι γονείς στις διακοπές

Πριν κλείσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά από αυτά!

Τα παιδιά χρειάζονται ένα σκασμό πράγματα –μάλιστα όσο πιο μικρά είναι τόσο μεγαλύτερη είναι η τσάντα που χρειάζεστε για να χωρέσουν τα απολύτως απαραίτητα, μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση που μοιάζει πραγματικά απίστευτη, δεδομένου του μεγέθους ενός μωρού. Μεγαλώνοντας, ζητούν ακόμη περισσότερα, αλλά πια δεν είναι βέβαιο ότι είναι όλα απαραίτητα. Πάντως, για να μην έχετε προβλήματα στις διακοπές, καλό είναι να επενδύσετε σ’ αυτά τα αντικείμενα και να πάρετε μαζί σας όσο περισσότερα μπορούν να χωρέσουν στις αποσκευές σας.

Μωρομάντιλα

Δεν έχει μεγάλη σημασία εάν το παιδί σας είναι βρέφος ή έχει ήδη μπει στην εφηβεία .Γιατί όπως γνωρίζουν καλά όλες οι μαμάδες του κόσμου, τα μωρομάντιλα κάνουν πολύ περισσότερα από το να καθαρίζουν λιλιπούτειους πισινούς. Θα τα χρειαστείτε στις περιπτώσεις που βαριούνται να πλύνουν τα χέρια πριν το φαγητό, που έριξαν παγωτό στα κουμπιά του τηλεκοντρόλ ή γρατζούνισαν το γόνατο κάνοντας βουτιές από το βραχάκι. Γενικά, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να καθαρίσει με ένα μωρομάντιλο (ή έστω με πέντε)!

Τραυμαπλάστ

Τα παιδιά καταφέρνουν να τραυματίζονται με μια τεράστια ποικιλία τρόπων που αυτή τη στιγμή δεν φαντάζεστε καν, και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Γενικά, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο σε μικρό μέγεθος για να μπορείτε να το κουβαλάτε παντού μαζί σας.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για κάθε μέλος της οικογένειας –πόσω μάλλον για τα πιτσιρίκια, ιδιαίτερα σ’ εκείνη την ηλικία, μέχρι τα 2,5-3 που είναι τόσο λευκά που μοιάζουν σχεδόν… διάφανα! Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ξεμείνετε από αντηλιακό στις διακοπές!

Μπαταρίες ΑΑ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση για ένα παιδί (και κατά συνέπεια τίποτα που να εξασφαλίζει περισσότερη γκρίνια για τα αυτιά σας) από το να διαπιστώσει ότι στο καινούριο παιχνίδι που του πήρατε από τον υπαίθριο πάγκο στον τόπο των διακοπών σας δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες. Αλήθεια, γιατί το γράφουν με ΤΟΣΟ μικρά γράμματα στο κουτί;

Σνακ σε μικρές συσκευασίες

Επειδή θα έρθει εκείνη η μέρα που το παιδί θα πεινάσει ακριβώς τη στιγμή που έκοψε ο αέρας και η θάλασσα είναι λάδι ή που συναντήσατε στην απογευματινή βόλτα σας μια φίλη από τα παλιά που έχετε να δείτε χρόνια. Αν δεν θέλετε να καταλήξετε να του δώσετε κάτι εντελώς ανθυγιεινό από το περίπτερο της περιοχής, φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι πιο υγιεινό, όπως μπάρες δημητριακών ή μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.

Απολυμαντικό χεριών

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε τα χεράκια του παιδιού είναι αναμφίβολα το τρεχούμενο νερό με σαπούνι. Ωστόσο, επειδή κάποιες φορές μπορεί να μην είναι διαθέσιμο καλό είναι να έχετε μαζί σας απολυμαντικό χεριών, το οποίο είναι επίσης πολύ χρήσιμο για να απολυμάνετε κι άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα εκείνο το αυτοκινητάκι του παιδιού σας που ένα άλλο παιδάκι έβαλε στο στόμα του και ορκίζεστε ότι το είχατε ακούσει να βήχει μόλις λίγα λεπτά πριν…

Πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν

Θα σας φανούν απαραίτητα όχι μόνο για να βάζετε μέσα το φρούτο του παιδιού ή κάποιο σνακ αλλά για δεκάδες άλλες χρήσεις, όπως: να βάζετε μέσα το κινητό σας όταν είστε στη θάλασσα για να μην γεμίσει νερό και άμμο, να μεταφέρετε στο σπίτι τη συλλογή από αχιβάδες που βρήκε το παιδί σας στη θάλασσα, να φτιάξετε μια πρόχειρη παγοκύστη (γεμίζοντάς το με πάγο) για να διατηρηθεί δροσερό το γιαουρτάκι του ή να βάλετε σε κάποιο καρούμπαλο και πολλά ακόμα που θα διαπιστώσετε στην πράξη.

Πιπίλες, λαστιχάκια για τα μαλλιά κι άλλα χρήσιμα αντικείμενα που χάνονται εύκολα

Αυτή η κατηγορία είναι ευρύτατη και μπορεί να περιλαμβάνει επίσης πράγματα που είναι χρήσιμα για εσάς, όπως το lip balm ή εκείνο το τέλειο υπερμεγέθες μανταλάκι με το οποίο στερεώνετε την πετσέτα της θάλασσας στην ξαπλώστρα. Εκτός κι αν είστε από εκείνα τα σούπερ οργανωμένα άτομα που ποτέ δεν χάνουν τίποτα, οπότε έχετε απλώς το θαυμασμό μας!

Υπομονή

Οκ, δεν είναι «πράγμα» αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα σας χρειαστεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες, οπότε δεν μπορούσε παρά να περιληφθεί στη συγκεκριμένη λίστα. Επίσης, θα φανεί πολύτιμη, στην περίπτωση που τελειώσει κάτι από τα υπόλοιπα αντικείμενα της λίστας. Για παράδειγμα, δεν έχετε μπαταρίες; Θα χρειαστείτε πολλή υπομονή για να αντιμετωπίσετε την βέβαιη έκρηξη απογοήτευσης του παιδιού όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να παίξει αμέσως με το παιχνίδι του. Δεν έχετε μωρομάντιλα; Τουλάχιστον θα έχετε υπομονή μέχρι να βρείτε το κοντινότερο εστιατόριο με τον ανάλογο εξοπλισμό στην τουαλέτα όπου μπορείτε να αλλάξετε το μωρό, κ.ο.κ.

Χρήματα

Επειδή η υπομονή μπορεί να είναι δωρεάν, όλα τα υπόλοιπα όμως δεν είναι…