Print this page

Ποια ζευγάρια (με παιδιά) έχουν την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή;

Μια έρευνα αποκαλύπτει αυτό που οι περισσότερες γυναίκες ήδη γνωρίζουν και οι περισσότεροι άντρες πρέπει να μάθουν!

Ποιο είναι το «κλειδί» για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή; Μάλλον όχι κάτι από αυτά που φαντάζεστε! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν ισορροπημένη σχέση και που μοιράζονται ισότιμα τις ευθύνες της καθημερινότητάς δηλώνουν πιο ικανοποιημένα και από τη ερωτική ζωή τους, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια με παιδιά, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν σαφή: ο παράγοντας που επηρεάζει όσο τίποτα άλλο τη σεξουαλική σχέση τους είναι το πόσο μοιράζονται τα οικογενειακά βάρη και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το μεγάλωμα των παιδιών τους! Όσα από τα 487 ζευγάρια που συμμετείχαν είχαν καταφέρει να ασχολούνται ισότιμα με την ανατροφή των παιδιών ήταν και εκείνα που δήλωσαν ότι είναι πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική σχέση τους.

Αντιθέτως, στις οικογένειες όπου η γυναίκα κάνει τα περισσότερα που αφορούν τα παιδιά (όχι μόνο τα πρακτικά αλλά και τους κανόνες, το παιχνίδι και την επιβράβευση), η ερωτική ζωή του ζευγαριού είναι λιγότερο ικανοποιητική.

Αν και η έρευνα δεν καταλήγει σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα γιατί συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όταν οι ευθύνες μοιράζονται ισότιμα, οι δύο σύζυγοι νιώθουν ότι εκτιμάται η αξία τους και αναπτύσσουν έναν πιο ισχυρό δεσμό ο οποίος μεταφέρεται και στην κρεβατοκάμαρα. Ή ότι πολύ απλά όταν ο ένας από τους δύο είναι πιο κουρασμένος από τον άλλο, είναι λιγότερο πιθανό να έχει στο μυαλό του το σεξ στο τέλος της ημέρας.