Print this page

Σχολείο απαγορεύει στους γονείς να αφήνουν το πρωί τα παιδιά τους με τις πιτζάμες!

Για να δίνουν το καλό παράδειγμα!!!  

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλες κάποια φορά έχει τύχει να βγούμε από το σπίτι για να περιμένουμε μαζί με το παιδί το σχολικό, ή ακόμα και να το πάμε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια μέχρι το σχολείο φορώντας τις πιτζάμες μας (οκ, βάζουμε από πάνω κι ένα μπουφάν το οποίο κλείνουμε μέχρι το λαιμό για να μη φαίνεται το homewear συνολάκι μας)! Προφανώς, αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται από πολλούς γονείς και μάλιστα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, σχολείο στο Darlington της Μεγάλης Βρετανίας έστειλε επιστολή στους γονείς ζητώντας τους να «δίνουν το καλό παράδειγμα» στα παιδιά τους και να ντύνονται κανονικά το πρωί. «Έχω παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους προς και από το σχολείο φορώντας τις πιτζάμες τους -σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παντόφλες!», γράφει στην επιστολή η επικεφαλής των εκπαιδευτικών του συγκεκριμενου σχολείου Kate Chisholm. «Θα ήθελα να σας ζητήσω όταν βγαίνετε με τα παιδιά σας να αφιερώνετε όσο χρόνο χρειάζεται για να φορέσετε κάτι που να ενδείκνυται για την περίσταση και τις καιρικές συνθήκες».

Πώς αντέδρασαν οι γονείς; «Στην αρχή πολλοί εκνευρίστηκαν» λέει η ίδια «όμως τελικά οι περισσότεροι υποστήριξαν την άποψή μου».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζήτημα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης. Πριν από 3-4 χρόνια, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ ο επίτροπος Caddo Parish είχε προσπαθήσει να περάσει απαγόρευση για όσους φοράνε πιτζάμες σε δημόσιους χώρους! Και το 2014, σε σχολείο της Φλόριντα υπήρξε πρόταση να καθιερωθεί dress code για τους γονείς, με το επιχείρημα ότι ήταν οξύμωρο να προσπαθούν οι δάσκαλοι να πείσουν τους μαθητές ότι πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη, κόσμια εμφάνιση στο σχολείο, όταν οι γονείς τους κυκλφορούν όπως να 'ναι!

Από την άλλη, όποιος έχει ζήσει την εμπειρία του να πρέπει να ξυπνήσεις πρωί πρωί και να ψάχνεις ρούχα και παπούτσια ενώ έχεις ήδη αργήσει και το παιδί αρνείται να φορέσει ΑΥΤΑ τα παούτσια ή να φάει το πρωινό του, γνωρίζει καλά ότι ΔΕΝ είναι η κατάλληλη στιγμή για να πεις σε μια μαμά τι να φορέσει, συμφωνείτε;