Print this page

10 πράγματα που πρέπει να ξεχάσει μια γυναίκα όταν κάνει παιδί

 Τουλάχιστον για μερικά χρόνια!

Τα παιδιά είναι υπέροχα και αλλάζουν τη ζωή μας και τον πιο τέλειο τρόπο. Θα ήταν ψέμα όμως να πούμε ότι δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που κάποτε απολαμβάναμε -ή συνηθίζαμε απλώς επειδή μπορούσαμε- τα οποία φαντάζουν πλέον εντελώς αδύνατα, όχι μόνο για εμάς αλλά για κάθε γυναίκα που έχει παιδί από 0 έως 10 ετών. Όπως, για παράδειγμα...

 

Να φάει σε ένα καλό εστιατόριο

Εντάξει, σίγουρα κάποιοι από εσάς έχουν εξαιρετικά καλόβολα παιδιά που μπορούν να καθίσουν για μία ώρα ακίνηα στην καρέκλα τους και να φάνε χρησιμοποιώντας μαχαίρι και πιρούνι από τα 4. Άλλα πάλι είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να τσιρίζουν στο δεκάλεπτο και να σκουπίζουν τη σάλτσα από τα μακαρόνια απ' το στόμα τους με το τραπεζομάντιλο. Οι γονείς αυτών των παιδιών πρέπει να περιορίσουν τις εξόδους τους μόνο στις περιτπωσεις που υπάρχει κάποιος να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι... δηλαδή σπάνια!

 

Να ακολουθήσει αυστηρά προσεγμένη διατροφή

 

Έστω ότι η μαμά είναι αποφασισμένη να φάει όλη την εβδομάδα γιαούρτι με φρούτα για μεσημεριανό και ψητό ψάρι με σαλάτα το βράδι. Είναι σίγουρο ότι θα αντισταθεί να μη δοκιμάσει μια πιρουνιά (ή είκοσι) από τα μακαρόνια που φτιάχνει για τα παιδιά; Ή να μην αποτελειώσει την κρέμα μπισκότου που έμεινε στη μέση;

 

Να κοιμηθεί μέχρι το μεσημέρι

Ακόμα και όταν τα παιδιά φτάσουν σ 'εκείνη την ηλικία που πρέπει να τα τραβάς από τα πόδια και να τους ρίχνεις κουβάδες με νερό στο πρόσωπο για να σηκωθούν το πρωι, ο οργανισμός της μάνας έχει μάθει πια να ξυπνάει στι 7!

 

Να αρρωστήσει

Κι όταν λέω να αρρωστήσεις, εννοώ να μείνεις στο κρεβάτι και να περιμένεις κάποιος να σου φτιάξει μια κοτόσουπα ή έστω ένα τσάι. Ειδικά όσο το παιδί είναι μικρότερο από 3-4 ετών, αυτό είναι κάτι που μια μαμά μπορεί να ξεχάσει!

 

Να δουλέψει από το σπίτι

Ακόμα κι αν ακούγεται σαν καλή ιδέα, όποια μαμά το έχει προσπαθήσει διαπιστώνει με έκπληξη ότι ο χρόνος που ένα νήπιο μπορεί να απασχοληθεί μόνο του χωρίς να νιώσει την ανάγκη να ζητήσει κάτι από τη μαμά του δεν ξεπερνά τα 40 δευτερόλεπτα. Σκεφτείτε πώς είναι να δουλεύετε στο γραφείο σας και να έχετε το πιτσιρίκι να σας σκουντάει κάθε ενάμισι λεπτό γιατί θέλει νερό/τσίσα/τοστ κ.λπ. Αυτό συμβαίνει στο σπίτι.

 

Να έχει πεντακάθαρο σπίτι

Όσο κι αν προσπαθήσει, πάντα θα υπάρχει ένα βουνό με άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, μια βρώμικη κάλτσα κάτω από το κρεβάτι κι ένας τόνος με ασιδέρωτα ρούχα κάπου καλά κρυμμένα μέσα στο σπίτι. Απλά, αποδεχτείτε το!

 

Να δει κάτι στην τηλεόραση

Αν εσείς εξακολουθείτε να μπορείτε να παρακολουθήσετε σταθερά το ίδιο σίριαλ κάθε βράδυ ή τις ειδήσεις μια συγκεκριμένη ώρα είναι επειδή προφανώς το παιδί σας είναι σε ηλικία που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα η λεπτή κινητικότητα. Γιατί μόλις πιάσει στα χέρια του το τηλεκοντρόλ, θα ξέρετε πια όλοι ποιος είναι ο άρχοντας της τηλεόρασης!

 

Να έχει hangover

Δεν είναι δύσκολο να πιει μια μαμά αρκετά -ακόμα και να βγει για ένα ποτό (ή δύο ή τρία). Όταν όμως ξυπνήσει την επόμενη μέρα με πονοκέφαλο, ζαλάδα και ανακατεμένο στομάχι έρχεται η ώρα να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις της.

 

Να είναι κάπου στην ώρα της

 

Όσο κι αν ωρύεστε, τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει «βιάζομαι». Ήρθει η ώρα να το ξεχάσετε κι εσείς. Και να ειδοποιήσετε ότι θα αργήσετε (πάλι).

 

 Να μην κάνει απολύτως τίποτα!

 

Αυτό κι αν είναι πολυτέλεια... Γιατί μια μαμά έχει μάθει να κάνει συνέχεια πράγματα για παιδιά της -ή τουλάχιστον να ρίχνει συνεχώς ματιές για να τα στεκάρει. Ακόμη κι αν είναι ξαπλωμένη στην παραλία. Ακόμα κι αν δεν έχει πάρει τα παιδιά μαζί της! Έτσι, από συνήθεια...