Print this page

Γιορτή της Μητέρας: Προσδοκίες Vs Πραγματικότητα

Μια μέρα αφιερωμένη στη μαμά!!! Ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Όλα θα είναι τέλεια.. Ή μήπως όχι;

Τα παιδιά προετοιμάζουν εδώ και εβδομάδες τις κάρτες κι τις ζωγραφιές στο σχολείο. Και όλες οι μαμάδες, ακόμα κι αν δεν θα το παραδεχτούν ποτέ έχουν την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η μέρα θα είναι κάπως διαφορετική από τις άλλες. Και πάντα είναι! Ίσως όχι ακριβώς όπως την έχουμε στο μυαλό μας, όμως ακόμα κι έτσι δεν θα αλλάζαμε με τίποτα αυτές τις γλυκές αγκαλιές για τη Γιορτή της Μητέρας! Να μερικοί τρόποι με τους οποίους -όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά στη ζωή μας ως μαμάδες- οι προσδοκίες μας από αυτή την ημέρα είναι λιιιιιιγο διαφορετικές από ό,τι τελικά συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Να κοιμηθείς μια ώρα παραπάνω

Προσδοκία

mom1

Τέτοια μέρα, κανείς δεν περιμένει από εμάς να σηκωθούμε πρωί πρωί για να κάνουμε τις συνηυθσμένες δουλειές, σωστά. Ας μείνουμε λοιπόν στο κρεβάτι μέχρι το μεσημέρι!

Πραγματικότητα

Ίσως είναι το βιολογικό ρολόι που έχει μάθει να μας ξυπνάει την ίδια ακριβως ώρα κάθε πρωί. Ίσως είναι τα παιδιά που ετοιμάζουν το πρωινό-έκπληξη μαζί με τον μπαμπά τους στην κουζίνα και κάνουν πολλή φασαρία.. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σχέδιο να ξυπνήσουμε το μεσημέρι αποτυγχάνει πάντα. Ωστόσο, μπορούμε να μείνουμε για λίγο ακόμα ξαπλωμένες στο κρεβάτι!

Πρωινό στο κρεβάτι

Προσδοκία

mom3

Ένας τεράστιος δίσκος με όμορφα φλιτζάνια, κέικ, λουλούδια, ένα μικρό δωράκι και φυσικά άφθονο καφέ!

Πραγματικότητα

mom4

Ασφαλώς και όλη η οικογένεια θέλει να το φάτε μαζί! Πάνω στο κρεβάτι! Όπου ρίχνουν ψίχουλα! Και χύνουν τον καφέ!

Τα λουλούδια

Προσδοκία

mom5

Κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι στην πόρτα, μία είναι η σκέψη: Μήπως είναι ο ανθοπώλης κρατώντας ένα τεράστιο, υπέροχο μπουκέτο; 

Πραγματικότητα 

mom6

Μπορεί να μην είναι η τέλεια ανθοδέσμη που είχαμε στο μυαλό, είναι όμως όμορφα λουλουδάκια με φανταστικά χρώματα και -το κυριότερο- διαλεγμένα ένα ένα από τα παιδάκια μας! Ναι, είναι υπέροχα!

Η κάρτα

Προσδοκία

 mom14

Μια φανταστική ζωγραφιά κι ένα μικρό κείμενο με λέξεις τόσο προσεκτικά επιλεγμένες που να εκφράζουν όλη την αγάπη και το θαυμασμό προς τη μαμά -είναι σίγουρο ότι θα βάλουμε τα κλάματα από τη συγκίνηση.

Πραγματικότητα

07deccc4c50d2db77e6793623524a9f8

Τσαπατσούλικη και της τελευταίας στιγμής, με ανορθογαφίες και άτσαλα γράμματα που δύσκολα καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς γράφουν -κι όμως, ακόμα κι έτσι, είναι σίγουρο ότι θα βάλουμε τα κλάματα από τη συγκίνηση.

Το μπάνιο

Προσδοκία

mom13

 

Ναι, θα σας αφήσουν να μείνετε όσο θέλετε μέσα στη μπανιέρα. Υπάρχει μάλιστα η ελπίδα κάποιος να έχει μπει κρυφά νωρίτερα για να βάλει μουσική, κεριά και ένα ποτήρι κρασί.

Πραγματικότητα

mom8

Σίγουρα κάποιος θα απολαύσει το μπάνιο του απόψε... Μπορεί όμως να μην είναι η μαμά!

Το δώρο

Προσδοκία

mom9

Εννοείται ότι ο άντρας της ζωής μας δεν μπορεί να ξεχάσει να μας πάρει κάτι πραγματικά ξεχωριστό -όχι μόνο για εμάς αλλά και για τη δική του μητέρα. 

Πραγματικότητα

mom10

Σίγουρα, θα υπάρχει ένα κόσμημα. Μπορεί όμως να είναι χειροποίητο -γι' αυτό και έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία!

Οι δουλειές του σπιτιού

Προσδοκία

mom11

Μια μέρα το χρόνο έχουμε το δικαίωμα να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, σωστά;

Πραγματικότητα

mom12

Μπορούμε να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν πολλά να κάνουμε τη Δευτέρα!