Print this page

10 σημάδια ότι ίσως πρέπει να κάνετε άλλο ένα παιδί

Δεν είναι πάντα εύκολο να αποφασίσει κανείς ότι δεν πρόκειται να μεγαλώσει άλλο την οικογένειά του κι ότι έχει τελειώσει για πάντα με εγκυμοσύνες, τοκετούς και μικρομεγαλώματα. 

Ακόμα κι αν έχετε κάνει όσα παιδιά είχατε κάποτε ονειρευτεί (είτε είναι ένα είτε τέσσερα ή περισσότερα) υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν ότι -ψυχολογικά τουλάχιστον- δεν είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψετε ξανά με νεογέννητο από το μαιευτήριο στο σπίτι. Να μερικά από αυτά:

Έχετε μέσα σε ντουλάπια και σακούλες βρεφικά ρούχα που όλο λέτε να χαρίσετε σε κάποιον αλλά πάντα το ξεχνάτε, το αναβάλλετε ή αποφασίζετε ότι ίσως πρέπει να τα κρατήσετε για λίγο ακόμα... Άλλωστε, αν χρειαστεί γιατί να ξοδεύστε για να πάρετε πάλι υπνόσακους;

 

Στον υπολογιστή σας έχετε φτιάξει ένα αρχείο όπου αποθηκεύετε κάθε καλή ιδέα που βρίσκεται μπροστά σας για το πώς να βγάλετε ωραίες φωτογραφίες ένα νεογέννητο και δεν ξεχνάτε ποτέ μια καλή συμβουλή για το θηλασμό που ακούσατε. Επίσης, κατά καιρούς έχετε κάνει στο μυαλό σας σχέδια για το πώς θα μπορούσατε να διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο ώτσε να χωράει άλλο ένα κρεβάτι (για παν ενδεχόμενο).

 

Όταν προκύπτει σχετική κουβέντα, υποστηρίζετε με πάθος ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι δα και τόσο δύσκολη και όταν σκέφτεστε εκείνους τους μήνες πάντα εστιάζετε στα θετικά (εκείνη την πρώτη αίσθηση ότι το μωρό σας “κλωτσάει”) και προσπερνάτε γρήγορα τις αναμνήσεις απο τις πρωινές ναυτίες και τη δυσκοιλιότητα.

 

Όταν προκύπτει σχετική κουβέντα, υποστηρίζετε με πάθος ότι η έλλειψη ύπνου τους πρώτους μήνες με το μωρό στο σπίτι, ε, δεν είναι και τίποτα τόσο τρομερό! Εξάλλου, υπάρχουν και μωρά που δεν έχουν προβλήματα με τον ύπνο, έτσι δεν είναι;

 

Στα πρόσφατα γενέθλια του μικρότερου παιδιού σας, βάλατε στο προφίλ σας στο Facebook μια θλιμένη φατσούλα και γράψατε «το μωρό μου δεν είναι πια μωρό! Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν...»

 

Έχετε κάνει αναζήτηση στο Google την ερώτηση «μέχρι πόσες καισαρικές μπορώ να κάνω;»

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε μπροστά από καροτσάκι και να μη ρίξετε μια ματιά για να δείτε το μωρό. Μόνο μια ματιά...

 

Ήδη κάνετε όνειρα για όταν θα αποκτήσετε εγγόνια. Βέβαια, περισσότερα παιδιά σημαίνει και περισσότερες πιθανότητες να γίνετε γιαγιά, οπότε κι από αυτή την άποψη...

 

 

Αναγνωρίζετε ότι κάποτε δεν θα μπορούσατε ποτέ να διανοηθείτε πόσο πολύ θα σας άρεσε να είστε μητέρα. Ακόμα και τις πιο «δύσκολες» μέρες, είναι αδύνατο να φαναστείτε τη ζωή σας χωρίς παιδιά και είστε σίγουρες ότι θα νιώθετε το ίδιο όσα κι αν είχατε.