Print this page

Πώς αλλάζει ο γάμος μετά το μωρό

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αλλάζει ο ερχομός ενός μωρού είναι η σχέση των γονιών του. Και μάλιστα, με πολλούς τρόπους.    

Έρχεται για να ομορφύνει τη ζωή σας για πάντα! Και να την αλλάξει με τρόπους που ελπίζατε -και άλλους που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Το μωρό σας θα κάνει να δείτε ένα σωρό πράγματα σαν να τα βλέπατε για πρώτη φορά. Κι αυτό όχι (μόνο) λόγω της κούρασης ή της έλλειψης ύπνου. Να μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους θα δείτε το σύντροφό σας πολύ διαφορετικά από ό,τι είχατε συνηθίσει:

Μουρμουρίζετε διάφορα (καθόλου κολακευτικά για εκείνον) λόγια καθώς θα περνάει από μπροστά σας

Γιατί, πραγματικά, πρέπει να χτυπάει τόσο δυνατά την πόρτα όταν βγαίνει από το σπίτι, την ώρα που το μωρό κοιμάται; Και πότε θα μάθει επιτέλους να τοποθετεί σωστά το καθισματάκι στο αυτοκίνητο -σας έχει πέσει η μέση να περιμένετε κρατώντας το μωρό ΚΑΙ την τσάντα! Δεν είναι πως δεν τον αγαπάτε πια. Απλά, το στρες που φέρνει μαζί της η μητρότητα, σε συνδυασμό με τις ορμονικές αλλαγές που βιώνετε, αρκούν για να βάλει σε δοκιμασία ακόμα και την πιο ισχυρή σχέση. Προσπαθήστε αυτό το αρχικό, δύσκολο διάστημα να βρίσκετε πού και πού λίγο χρόνο για να περνάτε οι δυο σας μαζί -ακόμα κι αν είναι μόνο δέκα λεπτά όταν κοιμάται το μωρό.

Το σεξ είναι διαφορετικό

Όχι, χειρότερο, απλά διαφορετικό. Προφανώς, θα πρέπει να περιμένετε περίπου έξι εβδομάδες μέχρι να αναρρώσετε πλήρως από τον τοκετό πριν ξεκινήσετε να έχετε και πάλι σεξουαλικές επαφές και είναι εξαιρετικά πιθανό να έχετε χάσει εντελώς τη διάθεση για σεξ. Μπορείτε να τα ρίξετε όλα στις ορμόνες που θα σας ταλαιπωρήσουν για λίγο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα είναι συνέχεια έτσι. Κάποια στιγμή θα βρείτε ξανά το ενδιαφέρον σας. Αν και θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να μπορέσετε να απολαύσετε ξανά το σεξ χωρίς να μπαίνουν στο μυαλό σας άσχετες έγνοιες, όπως για παράδειγμα αν αναπνέει το μωρό...

 

Ίσως νιώθετε ότι αγαπάτε το μωρό σας περισσότερο από εκείνον

Η σχέση μιας μητέρας με το μωρό της είναι απίστευτα ισχυρή -περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Αυτός ο δεσμός συχνά υποσκιάζει οτιδήποτε άλλο ήταν κάποτε σημαντικό για μια μαμά, όπως για παράδειγμα, τα χόμπι της, ο σκύλος, το φαγητό ή ο σύντροφός της! Μπορεί ακόμα και να αφοσιωθείτε τόσο στη φροντίδα αυτού του μικρού ανυπεράσπιστου πλάσματος που θα ξεχάσετε ακόμα κι ότι υπάρχει κι άλλος στο σπίτι! Δεν πειράζει! Προσπαθήστε μόνο να του φέρεστε καλά και να μην ξεχνάτε ότι κι εκείνος αγαπάει το μωρό σας όσο εσείς.

 

Ερωτεύεστε ξανά για καινούριους, παράξενους λόγους

Μπορεί να μην νιώθετε συνέχεια ερωτευμένη μαζί του (βλ. Νο1), όμως δεν θέλετε πάντα να του ρίξετε στα μούτρα τη βρώμικη πάντα. Κάθε άλλο. Υπάρχουν στιγμές που τον βλέπετε να φιλάει το μωρό στα πατουσάκια ή να κοιτάζετε πόσο φωτίζεται το πρόσωπό του όταν του γελάει και νιώθετε ότι θα σκάσετε από την υπερβολική αγάπη. Και τότε θα βεβαιώνεστε πως, παρόλο που συχνά σκέφτεστε πως ο γάμος σας δύσκολα θα επιβιώσει από την καταιγιστική παρουσία του μικρού «εισβολέα», τελικά όχι μόνο θα τα καταφέρει, αλλά με λίγη προσπάθεια θα γίνει ακόμα καλύτερος!