Print this page

Πώς να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες το μωρό σας

Μια φωτογραφική μηχανή είναι το ιδανικό δώρο για μια νέα μαμά, κάτι που πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο από τον αποστειρωτή, το ριλάξ που δονείται μόνο του με μπαταρία ή το πάπλωμα-γυμναστήριο. Είναι λογικό: όταν έχεις απέναντί σου αυτή τη φατσούλα, δεν θέλεις να αφήσεις ούτε στιγμή να πετάξει στο χρόνο και να χαθεί για πάντα κι έτσι η φωτογραφική μηχανή γίνεται η προέκταση του χεριού σου. Πώς θα καταφέρεις όμως να μη γεμίσεις άλμπουμ και κορνίζες με αποτυχημένες λήψεις;

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μπορείτε στο μέλλον να χαζεύετε τις τέλειες φωτογραφίες (και να δακρύζετε από νοσταλγία).

Βγάλτε κοντινά πορτρέτα: Χρησιμοποιήστε το ζουμ ή σταθείτε κοντά στο πρόσωπο του μωρού σας για να βγάλετε φωτογραφίες που αποτυπώνουν κάθε λεπτομέρεια από τις εκφράσεις που παίρνει και δεν επιτρέπουν στο φόντο να τραβήξει την προσοχή.

baby 1

Φωτογραφήστε από διαφορετικές γωνίες: Αντί να στήνετε συνέχεια το παιδί μπροστά σε ένα τοίχο, δοκιμάστε να τραβήξετε φωτογραφίες ενώ στέκεστε από πάνω του, στο πλάι ή σε πιο χαμηλό επίπεδο από αυτό. Η τεχνική αυτή δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν οι λήψεις έχουν κίνηση.

baby3

Επιλέξτε ένα «ήσυχο» φόντο: Ένας τοίχος με εμπριμέ ταπετσαρία, ένα σεντόνι με πολύχρωμες ρίγες και γενικά οποιαδήποτε «παραφορτωμένο» φόντο θα τραβήξει την προσοχή από το θέμα σας, δηλαδή το παιδί. Προτιμήστε ένα όσο το δυνατόν πιο απλό φόντο, σε ουδέτερο χρώμα.

baby2

Αποτυπώστε τα συναισθήματά του: Σίγουρα το χαμόγελό του είναι το ομορφότερο θέαμα που έχετε δει στη ζωή σας. Δοκιμάστε, όμως, να το φωτογραφήσετε και όταν είναι νευριασμένο, νυσταγμένο ή ακόμα και δακρυσμένο και οι λήψεις θα σας εντυπωσιάσουν.

baby7

Τυπώστε σε άσπρο-μαύρο: Η ασπρόμαυρη φωτογραφία χαρίζει νοσταλγική ατμόσφαιρα στο θέμα σας και απαλύνει τις ατέλειες. Οι περισσότερες ψηφιακές μηχανές σας δίνουν τη δυνατότητα να φωτογραφήσετε ασπρόμαυρα ή μπορείτε απλώς να κάνετε τη μετατροπή στον υπολογιστή σας (αν δεν συνηθίζετε να επεξεργάζεστε μόνοι τις φωτογραφίες σας, ζητήστε να σας το κάνουν στο κατάστημα όπου θα τις τυπώσετε).

baby4

Σταθείτε στο επίπεδό του: Για μια φωτογραφία που πραγματικά «μιλάει» προσπαθήστε να σταθείτε στο ίδιο επίπεδο με το μωρό, γονατίζοντας ή ακόμη και ξαπλώνοντας μπροστά του. Έτσι, ο φακός θα είναι στο ύψος των ματιών του και το αποτέλεσμα πιο «ζωντανό».

baby5

Βγάζετε συχνά φωτογραφίες: Οι καλύτερες πόζες και εκφράσεις μπορεί να προκύψουν εκεί που δεν το περιμένει κανείς, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να είστε πάντα σε ετοιμότητα. Όσο το μωρό είναι ακόμα μικρό, μην ξεχάσετε να γράφετε από πίσω την ημερομηνία ή την ηλικία του, γιατί μετά από χρόνια θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε αν στη συγκεκριμένη λήψη είναι τεσσάρων, έξι ή δέκα μηνών.

baby6

Στείλτε μας τις δικές σας συμβουλές για τέλειες λήψεις, αλλά και τις καλύτερες φωτογραφίες που έχετε βγάλει το παιδί σας!!!