Print this page

4 λόγοι που είναι τέλειο να είσαι γονιός τα Χριστούγεννα

Μερικά ακόμα από τα καλά τού να έχεις παιδιά!

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μια από τις πιο χαρούμενες και λαμπερές μέρες του χρόνου. Όταν όμως στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να απολαμβάνουμε περισσότερο αυτές τις γιορτές. Ή μάλλον τουλάχιστον τέσσερις!

Ο ενθουσιασμός

Καθώς μεγαλώνουμε τα περισσότερα πράγματα μας φαίνονται πια προφανή ή αναμενόμενα. Έτσι, χάνουμε τη μαγεία της προσδοκίας. Όταν όμως έχουμε παιδιά και μόνο που τα βλέπουμε να προσπαθούν να κρατηθούν ξύπνια για να πιάσουν στα πράσα τον Άγιο Βασίλη ή κοιτάζοντας τα μάτια τους να λάμπουν καθώς παρακολουθούν τα φωτάκια του δέντρου να αναβοσβήνουν είναι αρκετό για να ζήσουμε ξανά τις γιορτές με τον ενθουσιασμό και τη χαρά που είχαν και για εμάς κάποτε.

Οι μυρωδιές

Ακόμα κι αν δεν είστε από τους λάτρεις της κουζίνας, του φούρνου και του μίξερ, αυτές τις μέρες θα κάνετε έστω την απόπειρα να φτιάξετε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ή να ψήσετε μπισκότα gingerbread και να τα στολίσετε όλοι μαζί με πολύχρωμο γλάσο και κορδέλες. Για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα και να έχουν τα παιδιά κάτι να θυμούνται από τις μέρες αυτές!

Τα δώρα...

...και η διαπίστωση ότι η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν τα προσφέρεις από όση όταν τα παίρνεις! Όπως όλοι όσοι έχουν παιδιά, όταν φτιάχνουμε τις λίστες με τα δώρα, αφορούν σχεδόν όλα εκείνα! Οι μεγάλοι πλέον συμβιβαζόμαστε με αυτό το υπέροχο συναίσθημα που νιώθουμε όταν τα βλέπουμε να σκίζουν με ανυπομονησία τα χαρτιά περιτυλίγματος -άντε και μια ώρα μεσημεριανού ύπνου (αυτό κι αν είναι δώρο)!

Οι οικογενειακές στιγμές

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας, τα Χριστούγεννα αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, είναι χρόνος που θα τον περάσουμε μαζί! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μοιραστείτε μαζί τους όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να καθίσετε όλοι στο σαλόνι και να παίξτε επιτραπέζια ή να παρακολουθήσετε αγκαλιασμένοι στον καναπέ μια σειρά κινουμένων σχεδίων ή ακόμα και μια... θεατρική παράσταση για παιδιά. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στη ζώνη Novakids του καναλιού Novalifε μπορείτε να δείτε τη θεατρική παράσταση «Γκρέτελ και Χάνσελ: Tο Μυστικό του Σοκολατόδεντρου», την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το «Σπάταλο Tερατάκι» και ανήμερα την Πρωτοχρονιά τη «Μάγια στην Ονειροχώρα». Και, φυσικά, μιας και τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο έχουν αυτές τις μέρες περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ας τους επιτρέψουμε να δουν τις αγαπημένες τους παιδικές σειρές, όπως η Σαμπρίνα, η μικρή μάγισσα και ο Sonic Underground στο διευρυμένο πρόγραμμα της ζώνης Novakids (καθημερινές 7:30-9:30 και Σαββατοκύριακα 7:30-10:00, στο Novalifε).