Print this page

8 πράγματα που θέλω να ξέρουν οι φίλοι μου που δεν έχουν παιδιά

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα!

Όταν κάποιος γίνεται γονιός, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή του. Το ίδιο όμως και οι φίλοι του, αν θέλουν να συνεχίσουν να περνούν χρόνο μαζί (όσο είναι δυνατόν). Επειδή, λοιπόν, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να χάσουμε τις παρέες μας επειδή αποκτήσαμε μωρό, καλό είναι να ενημερώσουμε την παρέα ότι...

Ασφαλώς και μπορούμε να βγούμε για φαγητό, αρκεί να το κανονίσουμε κατά τις 4 και να είστε προετοιμασμένοι ότι ίσως χρειαστεί να ζητήσουμε να μας βάλουν το μισό σε πακέτο και να το φάμε στο αυτοκίνητο, στην περίπτωση που το μωρό κουραστεί κι αρχίσει να ουρλιάζει μέσα στο εστιατόριο. Εννοείται ότι στις 6 ακριβώς θα πρέπει να έχω γυρίσει στο σπίτι για να το ταΐσω και να το κάνω μπάνιο πριν πέσει για ύπνο, δηλαδή κατά τις 8.

Δεν είναι ότι έχω χάσει κάθε έννοια περί καθαριότητας και νοικοκυριού, αλλά δύσκολα θα δεις το παιδί μου χωρίς βρωμιές στα χέρια, τα μούτρα ή τα ρούχα του. Επιπλέον, γνωρίζω ήδη ότι το σπίτι μου είναι να σαν να έχει πέσει βόμβα, οπότε καλύτερα μην το σχολιάσεις, απλά θα με κάνεις να νιώσω άσχημα.

«Θα πάμε για να κανένα ποτάκι γύρω στις 9, θέλεις να έρθεις;» Αν θέλω; Φυσικά; Αν μπορώ; Μάλλον όχι! Αν εννοείτε πραγματικά ότι είναι σημαντικό για όλους να είμαι κι εγώ μαζί, θα πρέπει να με ενημερώσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ώστε να βρω ποιος μπορεί να μείνει με το παιδί. Να το πάρω μαζί; Όχι, ευχαριστώ! Αν είναι να βγω μια ώρα για να χαλαρώσω, ειλικρινά προτιμώ να είμαι μόνη μου!

Δεν έχω γίνει σπαστική, αλλά ειλικρινά αρχίζω να νυστάζω γύρω στις 9, οπότε αν συμφωνήσω να βγούμε το βράδυ να ξέρετε ότι κάνω μεγάλη υποχώρηση προκειμένου να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Μήπως μπορούμε την επόμενη φορά να βρεθούμε για απογευματινό καφέ;

Όταν σας λέω ότι «δεν προλαβαίνω», λέω αλήθεια. Η καθημερινότητα με ένα μωρό είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Κι όταν δεν έχουμε κάτι που πρέπει να γίνει, απλά έχουμε την ανάγκη να καθίσουμε στο σπίτι χωρίς να κάνουμε τίποτα!

Όποια κι αν είναι αυτή η φοβερή συμβουλή που ξέρεις από τη μαμά σου ή διάβασες σε ένα περιοδικό, την έχω ακούσει ήδη και, ευχαριστώ, δεν θέλω άλλες συμβουλές για το μρό, προτιμώ να ακούσω τα νέα σου.

Είναι χειμώνας, κάνει κρύο και κυκλοφορούν ιώσεις. Σε παρακαλώ, έχε τα αυτά υπόψη όταν με προσκαλείς να έρθω μαζί με το μωρό στο σπίτι σου. Προσπάθησε, αν γίνεται, να έρθεις εσύ στο δικό μου. Αρκεί να μην έχεις βήχα και, προς Θεού, μην αναπνέεις κοντά στο πρόσωπο του μωρού.

Μην με παίρνεις τηλέφωνο μεταξύ 3 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.       Απλώς δεν μπορώ να μιλήσω!