Print this page

8 πράγματα που (δυστυχώς) δεν γνωρίζουμε όσο τα παιδιά μας είναι μωρά

Η ζωή μας θα ήταν τόσο πιο εύκολη και απολαυστική εάν τα ξέραμε!
Μερικά πράγματα, καλώς ή κακώς, τα μαθαίνουμε μόνο μέσα από την εμπειρία. Όπως λοιπόν θα σας διαβεβαίωναν όλες οι μαμάδες που πλέον έχουν περάσει από το στάδιο που το παιδί τους ήταν βρέφος...

Καμία μαμά δεν έπαθε τίποτα από έλλειψη ύπνου

Ναι, είναι μια ταλαιπωρία αλλά κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα το μωρό θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα και κάποτε θα σκεφτόμαστε όλη αυτή την κούραση, όλες αυτές τις άγρυπνες νύχτες, όλες αυτές τι βόλτες πάνω-κάτω στο σαλόνι μέχρι να ρευτεί στις 4 τα ξημερώματα, όλες αυτές τις μεταμεσοχύχτιες αγκαλιές και -ξέρετε τι;- θα διαπιστώσουμε ότι μας λείπουν!

Θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να ξοδεύουμε χρήματα και να παίρνουμε δώρα στο μωρό μας

Εξάλλου τώρα δεν μπορούν να ζητήσουν επίμονα ένα παιχνίδι που κάνει 50 ευρώ και θα βολευτούν εξίσου με ένα των δύο ευρώ -κι ακόμα περισσότερο με τη συσκευασία του- ούτε νοιάζονται εάν φορούν κάτι που είναι πολύ στη μόδα ή ένα απλό φορμάκι και την πάνα τους. Και να είστε σίγουροι, δεν θα τους νοιάζει ούτε όταν γίνουν 15 εάν κάποτε υπήρξαν το πιο καλοντυμένο ή κακοντυμένο μωράκι στο πάρκο!

Αυτή η υπέροχη βρεφική μυρωδιά δεν κρατάει για πάντα

Κάποια στιγμή αντικαθίσταται από μυρωδιά ιδρώτα, ποδαρίλα και βρωμιά. Ρουφήξτε τη όσο υπάρχει!

Τα πράγματα δεν είναι όπως όταν εμείς είμαστε παιδιά

Ο κόσμος έχει αλλάξει. Ακόμα και οι συστάσεις των ειδικών για τη φροντίδα των μωρών έχουν αλλάξει. Όχι ότι η παράδοση δεν είναι καλό πράγμα, αλλά το επιχείρημα «εμένα οι γονείς μου έτσι έκαναν», δεν είναι πάντα σωστό!

Η γνώμη των άλλων δεν έχει καμία σημασία

Δεν καταστρέφετε το μωρό σας αν το ταΐζετε κοιμισμένο, ούτε εάν το θηλάζετε για ένα χρόνο ούτε εάν σταματήσετε το θηλασμό τη δεύτερη εβδομάδα. Και δεν παραβιάζετε κάποιο νόμο εάν το δώσετε πιπίλα ή το αφήσετε να αποκοιμηθεί στην αγκαλιά σας πριν το βάλετε στο κρεβάτι του -ακόμα κι αν κάποιοι σάς κάνουν να νιώσετε ότι αυτό ακριβώς κάνετε. Απλά αγνοήστε τους!

Δεν είναι ανάγκη να ανεβάζετε κάθε φωτογραφία του στο instagram

Ούτε είναι ανάγκη να απαθανατίσετε με το κινητό σας κάθε πρώτη του φορά Αφήστε κάτω το tablet και προτιμήστε να ζήσετε τη στιγμή με όλες τις αισθήσεις σας. Ειλικρινά, δεν πρόκειται ποτέ να καθίσετε να ξεκαθαρίσετε τις χιλιάδες φωτογραφίες που θα βγάλετε.

Το καθετί είναι μια φάση και θα περάσει

Σύντομα θα κοιμάστε ένα οχτάωρο χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Σύντομα το στήθος σας θα πάψει να είναι πρησμένο και να πονάει. Σύντομα δεν θα σας έχουν συνεχώς ανάγκη. Σύντομα, όλα αυτά τα ενοχλητικά (αλλά και να υπέροχα που πηγαίνουν μαζί) θα είναι αναμνήσεις.

Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ

Το στάδιο όμως που το παιδί μας είναι μωρό τελειώνει. Γι' αυτό αφήστε το βουνό με τα άπλυτα ρούχα να ψηλώνει και τα ράφια να μαζεύουν σκόνη. Προτιμήστε να διαθέσετε το χρόνο και την ενέργειά σας στο μωρό σας παρά στο νοικοκυριό!