Print this page

10 σημάδια ότι η σχολική χρονιά έχει ήδη τελειώσει

Ναι, επιτέλους, τελειώνει!!! Αν και είναι πιο ακριβές να πούμε ότι έχει τελειώσει ήδη!

Ξεκινήσατε το Σεπτέμβρη γεμάτοι όνειρα αι ενθουσιασμό. Αυτή η σχολική χρονιά θα ήταν καλύτερη, πιο δημιουργική από όλες τις άλλες. Πλέον, το μόνο που απασχολεί εσάς και τα παιδιά σας είναι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δηλαδή, τι λέω... για εσάς έχει ήδη τελειώσει, κι αυτά είναι τα σημάδια που το μαρτυρούν:

Κάθε μέρα φτάνετε στο σχολείο αφού έχει χτυπήσει το κουδούνι. Κάθε μέρα...

Έχετε σταματήσει να κοιτάζετε τα τετράδια των παιδιών για να βεβαιωθείτε ότι έχουν κάνει τις εργασίες τους λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Η πόρτα του ψυγείου είναι κυριολεκτικά καλυμμένη από τη μία άκρη μέχρι την άλλη με χαρτιά: βαθμολογίες τριμήνων, φόρμες συμμετοχής για εκδρομές, ζωγραφιές, προσκλήσεις για πάρτι.

Έχετε ήδη κάνει χρήση όλων των ημερών γονικής άδειας που δικαιούστε από τη δουλειά σας.

Όλα τα παντελόνια στις φόρμες των παιδιών σας είναι τουλάχιστον δύο πόντους πάνω από τον αστράγαλο. Ευτυχώς, που πλέον φοράνε μόνο βερμουδάκια και σορτς.

Κάθε πρωί σκέφτεστε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές με τεράστια προσμονή (επιτέλους, τέλος στο πρωινό ξύπνημα, στο κολατσιό, στα διαβάσματα) αλλά και αγωνία (δηλαδή, θα τα έχω όλη μέρα μέσα στο σπίτι;)

Έχετε ρίξει τα στάνταρ πολύ χαμηλά! Δύο στις τρεις ασκήσεις είναι «μια χαρά». Μια μπλούζα με μόνο έναν λεκέ είναι επίσης μια χαρά για το σχολείο!

Η ώρα του ύπνου μεταφέρεται κάθε βράδυ όλο και αργότερα. Που σημαίνει ότι το πρωινό ξύπνημα είναι κάθε πρωί όλο και πιο δύσκολο.

Χρειάζεστε πάνω από δέκα λεπτά για να βρείτε μέσα στο σπίτι ένα ξυσμένο μολύβι. Για να μη μιλήσουμε για μολύβι με γόμα!

Έχετε ήδη αποφασίσει ότι του χρόνου θα είστε πιο οργανωμένες. Θα αγοράσετε περισσότερα μολύβια, να είστε πιο αυστηροί με τη μελέτη τους και θα επιμένετε να φτιάχνουν τη σάκα τους από το προηγούμενο βράδυ.