Print this page

5 πράγματα που οι εργαζόμενες μητέρες κάνουν πολύ καλά

Ίσως, επειδή δεν έχουν κι άλλη επιλογή....

Το να είσαι εργαζόμενη μαμά είναι κάτι που πολύ συχνά προκαλεί τύψεις και ενοχές. Κι όμως, υπάρχουν πολλά (σημαντι΄κα) πράγματα που μια εργαζόμενη μαμά κάνει καλύτερα -και θα πρέπει να της το αναγνωρίσουμε!

Βάζουν όρια

Είτε πρόκειται για την επιμονή μας να μάθουμε το παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι του (επειδή αν αρχίσουμε τα πήγαινε-έλα όλη νύχτα θα κουτουλάμε την επόμενη μέρα στο γραφείο) είτε για το ότι δηλώνουμε ξακάθαρα στους προϊσταμένους μας ότι δεν μπορούμε να μείνουμε από κάποια ώρα και μετά, έχουμε μάθει να βάζουμε όρια κι αυτό είναι σημαντικό και χρήσιμο.

Φεύγουν έγκαιρα από το σπίτι κάθε πρωί

Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς όλες εκείνες τις μέρες που ήμασταν σίγουρες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι ή στη δουλειά μας πριν την ώρα που πρέπει να χτυπήσουμε κάρτα.

Βρίσκουν ανθρώπους που μπορούν να τις υποστηρίξουν

Επιλέγοντας σοφά τους ανθρώπους με τους οποίους κάνουμε παρέα, δημιουργούμε γύρω μας μια ομάδα υποστήριξης που μπορεί να μας λύσει τα χέρια στα δύσκολα. Είναι οι άνθρωποι που καθιστούν εφικτό για μια γυναίκα να μεγαλώνει παιδιά ενώ παράλληλα εργάζεται.

Συγχωρούν τα λάθη τους
Ξέρουμε ότι δεν είναι δυνατό να τα κάνουμε όλα τέλεια, όταν υπάρχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις στις οποίες οφ5 πράγματα που οι εργαζόμενες μητέρες κάνουν πολύ καλά

Εφευρίσκουν εξτρά ώρες μέσα στο 24ωρο

Όλες χρειαζόμαστε χρόνο για τον εαυτό μας, για να πάμε μια βόλτα, να φτιάξουμε τα μαλλιά μας πού και πού στο κομμωτήριο, να κάνουμε γυμναστική ή έστω να διαβάσουμε τρεις σελίδες από ένα περιοδικό χωρίς να μας ενοχλεί κανείς. Κι όταν αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει, τον ανακαλύπτουμε!