Print this page

Τα 5 πράγματα που αξίζουν περισσότερο στη μητρότητα

Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα, αλλά αυτά είναι -κατά τη γνώμη μας- τα σημαντικότερα.
Η ζωή με ένα παιδί (ή περισσότερα) είναι γεμάτη συναρπαστικές εμπειρίες και υπέροχες στιγμές. Εάν έπρεπε όμως να απομονώσουμε τα καλύτερα στιγμιότυπα από όλα αυτά που συνθέτουν τη μητρότητα, αυτά που θα αποτελούσαν το δικό μας top five θα ήταν τα εξής:

Οι αγκαλιές

Οι καθημερινές, σφιχτές, ζεστές αγκαλιές, με αυτά τα μικροσκοπικά χεράκια να τυλίγονται γύρω από το λαιμό μας και τα απαλά φουσκωτά μαγουλάκια να πιέζουν τα δικά μας. Ό,τι καλύτερο!

Η ξεγνοιασιά

Όχι η δική μας (άλλωστε μητρότητα σημαίνει να αντιμετωπίζεις φόβους που δεν ήξερες ότι υπάρχουν), αλλά η δική τους. Η ξεγνοιασιά ενός μικροσκοπικού πλάσματος που τρέχει, παίζει, χοροπηδάει και ζει την κάθε μέρα στο έπακρο! Ποιος να το έλεγε ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα παρακολουθούσαμε την ίδια μας την καρδιά να τρέχει έχω από το σώμα μας!

Η πρώτη φορά που σε λέει «μαμά»

Αυτή η πλημμύρα από περηφάνια και αγάπη, κι ο κόμπος στο λαιμό που συνοδεύει την αναγνώριση του πιο σπουδαίου ρόλου που είχατε ποτέ!

Η παρέα

Μπορεί συχνά πυκνά να γκρινιάζουμε που δεν μπορούμε να έχουμε ούτε λίγα  λεπτά για τον εαυτό μας μέσα στην ημέρα, όμως ποιος χρειάζεται προσωπικό χρόνο όταν μπορεί να γνωρίσει ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός αγαπημένου προσώπου, όταν μπορεί να ξαναδεί την αγαπημένη ταινία της παιδικής ηλικίας του μαζί με το παιδί του, όταν υπάρχει ένας απίθανος, υπέροχος άνθρωπος που θέλει να είναι συνέχεια δίπλα του;

Το μέλλον

Τα παιδιά μας μπορεί να μην μείνουν για πάντα στο σπίτι ή την αγκαλιά μας, αλλά σίγουρα θα είναι πάντα στην καρδιά μας. Ένας μοναδικός δεσμός που δεν θα λυθεί ποτέ γιατί θα είμαστε για πάντα η μαμά τους!