Print this page

Ποιος θα ήταν ο μισθός μιας μαμάς πλήρους απασχόλησης;

(Εάν αυτή η «δουλειά» πληρωνόταν, φυσικά)!

Μπορεί να μην έχουν το άγχος ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα παράπονα ενός πολύ δύσκολου πελάτη ή να μη χάνουν κάθε τόσο ολόκληρες ώρες από το χρόνο τους σε ανιαρά meeting, όμως οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους δεν σημαίνει ότι περνάνε την καθημερινότητά τους χαλαρά και ξεκούραστα. Σκεφτείτε απλώς ότι δεν έχουν καν την πολυτέλεια να πάνε στην τουαλέτα έστω μία φορά την ημέρα χωρίς,,, συνοδεία κι ότι αντιμετωπίζουν διαφορετικά άγχη, όπως ότι πρέπει να μάθουν το παιδί να τρώει μόνο του ή να το βοηθήσουν στη μελέτη.

Η μητρότητα πλήρους απασχόλησης είναι μαι πολύ σκληρή δουλειά και, προφανώς, εξαιρετικά κακοπληρωμένη (αν εξαιρέσεις βέβαια πόσο σε αποζημιώνει το ότι δεν χάνεις μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καθημερινότητα του παιδιού). Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την αμερικάνικη οικονομική ιστοσελίδα Salary.com, το ποσό που θα έπρεπε να παίρνουν οι γυναίκες που δεν εργάζονται εκτός σπιτιού αλλά κρατούν το νοικοκυριό και είναι υπεύθυνες για το μεγάλωμα των παιδιών τους είναι πραγματικά υπέρογκο! Αφού μελέτησαν στοιχεία από 15.000 μαμάδες, προκειμένου να αποκτήσουν μια πλήρη και αντικειμενική εικόνα για το πώς περνούν την ημέρα τους, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μέση μαμά εργάζεται τουλάχιστον τις 40 ώρες που δουλεύει και μια εργαζόμενη γυναίκα την εβδομάδα και επιπλέον κάνει 52 ώρες υπερωρία! Ως εκ τούτου, ο μισθός που θα έπρεπε να λαμβάνει εκτιμάται σε 143.102 δολάρια το χρόνο (σύμφωνα με τα αμερικάνικα δεδομένα, αλλά και πάλι...).

Ανάμεσα στις διάφορες ειδικότητες που καλείται να ενσαρκώσει μια μαμά πλήρους απασχόλησης είναι αυτές της μαγείρισσα, της καθαρίστριας, της παιδαγωγού, της λογίστριας, της διοργανώτριας εκδηλώσεων και της νοσοκόμας. Δεν τη λες κι εύκολη δουλειά, συμφωνείτε;