Print this page

10 tips για τους πρώτους μήνες με το μωρό

Αν αντιμετωπίσετε την κατάσταση με χιούμορ, σίγουρα αυτό το πρώτο δύσκολο διάστημα θα περάσει πολύ πιο ευχάριστα!

Τα μωράκια είναι υπέροχα. Μυρίζουν καταπληκτικά, μοιάζουν με μικρά αγελάκια όταν κοιμούνται και είναι το όμορφο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο για να αγκαλιάζεις. Αν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι, στην αρχή τουλάχιστον, είναι δύσκολη υπόθεση να τα μεγαλώνεις! Κάποια όλη την ημέρα δεν κάνουν τίποτα άλλο από... μαμ, κακά και νάνι, όμως τα περισσότερα δεν δίνουν καμία σημασία στις προσπάθειές μας να αποκτήσουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα και ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες! Γι' αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μερικά πολύ σημαντικά πράγματα γι' αυτή την πρώτη δύσκολη περίοδο. Μοιραστείτε τα με όσους γονείς ξέρετε που μόλις απέκτησαν (ή πρόκειται να αποκτήσουν) παιδί. Θα έρθει η στιγμή που θα σας ευγνωμονούν!

1. Καταγράψτε μια λίστα με όλα όσα θα θέλατε να κάνετε αυτούς τους πρώτους μήνες. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει μερικές ταινίες που βγαίνουν το επόμενο διάστημα και θέλετε να δείτε, φίλους που πρέπει να επισκεφθείτε ή βιβλία που έχετε σκοπό να διαβάσετε. Στη συνέχεια, πάρτε αυτή τη λίστα και σκίστε τη σε πολύ μικρά κομμάτια.

2. Αγοράστε όσα είδη μπιμπερό και πιπίλες βρείτε στο εμπόριο. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε ότι το μωρό θα μείνει ικανοποιημένο με το πρώτο που θα του δώσετε να δοκιμάσει.

3. Μάθετε να κάνετε τα πάντα (π.χ. να περπατάτε, να μαγειρεύετε, να ανοιγοκλείνετε ντουλάπια, να σκουπίζετε, να πηγαίνετε στην τουαλέτα) χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και κουνώντας το άλλο ρυθμικά.

4. Βγάλτε το ρολόι από το χέρι σας. Τα μωρά δεν τα ενδιαφέρει καθόλου τι ώρα είναι.

5. Κρατήστε σημειώσεις με όλες τις συμβουλές που θα ακούσετε για το πώς να το ταΐζετε, να το αλλάζετε, να το κοιμίζετε και να το κάνετε μπάνιο. Στη συνέχεια, πάρτε αυτές τις σημειώσεις και διαβάστε τις στη μαμά σας. Μην ξεχάσετε να καταγράφετε τις αντιδράσεις της σε βίντεο. Θα κάνει χιλιάδες views στο youtube.

6. Αγοράστε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που σας κολακεύει. Θα τα φορέσετε πολύ!

7. Την 25η φορά που θα ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, ενώ ο σύντροφός σας θα συνεχίσει να κοιμάται γαλήνια δίπλα σας, ψιθυρίστε το αφτί του διάφορες ατάκες και σκηνές από ταινίες. Την επόμενη μέρα ρωτήστε τον αν είδε τίποτα παράξενα όνειρα.

8. Αγοράστε πολλά πακέτα με μωρομάντιλα. Σκορπίστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Βάλτε μερικά στις τσέπες σας κι από ένα σε κάθε τσάντα. Δεν είναι καλή ιδέα να βάλετε ένα μικρό και μέσα στο σουτιέν σας για παν ενδεχόμενο!

9. Συνηθίστε να έχετε κάποιον να βρίσκεται συνεχώς δίπλα σας.

 

10. Δοκιμάστε διάφορους τρόπους να απομακρυνθείτε χωρίς να αντιληφθεί την απουσία σας (δεν θα είναι εύκολο). Τσεκάρετε πώς να φεύγετε από ένα δωμάτιο τόσο ήσυχα που δεν θα προκαλείτε τριξίματα στο πάτωμα. Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση με το σκύλο σας, αν δεν έχετε γεννήσει ακόμα. Επίσης, θα πάρετε πολύ ωραίες ιδέες από αυτό το πολύ διασκεδαστικό video: