Print this page

5 λόγοι για τους οποίους καυγαδίζουν όλοι οι νέοι γονείς

Μη νομίζετε ότι είστε οι μόνοι!

Επιτέλους, γίνατε γονείς και νιώθετε πιο κοντά στο σύντροφό σας από ποτέ. Ή νιώθετε πιο κοντά στο να αρχίσετε να τον... στολίζετε με διάφορα κοσμητικά επίθετα επειδή πάλι δεν άδειασε το πλυντήριο πιάτων. Η αλήθεια είναι ότι η αϋπνία, το στρες και οι πρακτικές δυσκολίες που φέρνει μαζί του ένα μωρό μπορεί να οδηγήσουν και το πιο αγαπημένο ζευγάρι σε οριακό σημείο, αφού οι καυγάδες είναι συχνά στην ατζέντα, κυρίως για τα εξής θέματα:

Ο ύπνος

sleeping couple bed

Εσείς δεν κοιμάστε καθόλου. Εκείνος πάλι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να ροχαλίζει με το μωρό να ουρλιάζει δίπλα στο αυτί του. Ή ο ύπνος λείπει εξίσου και στους δύο, αλλά δεν θα καταφέρετε ποτέ να συμφωνήσετε ποιος τον δικαιούται περισσότερο, ποιος τον έχει περισσότερο ανάγκη και ποιος έχει λόγους να γκρινιάζει που είναι άυπνος. Το καλύτερο, πάντως, είναι απλώς να μην αναφέρεστε καν στο θέμα.

Οι δουλειές του σπιτιού

man chores pots pans cleaning

Όταν υπάρχει ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο για τους γονείς να κάνουν ένα ντους της προκοπής, πόσο μάλλον να φροντίσουν να έχουν καθαρό νεροχύτη ή σιδερωμένα ρούχα. Αντί να τσακώνεστε για το ποιος αμέλησε να κάνει τι, είναι προτιμότερο να κάνετε ένα πλάνο με το ποιες δουλειές μπορεί να αναλάβει ο καθένας (ή να τις αναθέσετε σε κάποιον άλλον, τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες).

Το σεξ

Ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας σας ενημέρωσε ότι μπορείτε να αρχίσετε τις σεξουαλικές επαφές, είναι πολύ πιθανό να μη νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε σεξ -τουλάχιστον προς το παρόν. Και αυτό θα μπορούσε να μην ήταν πρόβλημα, εάν εκείνος δεν περίμενε πώς και πώς να έρθει η στιγμή που θα μπορέσετε να απολαύσετε ξανά τη σεξουαλική επαφή χωρίς το άγχος ότι μπορεί να ενοχληθεί το μωρό μέσα στην κοιλιά σας. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό η έλλειψη επιθυμίας εκ μέρους σας να τον κάνει να νιώθει παραμελημένος. Φροντίστε, τουλάχιστον, να μην στερηθείτε την προσωπική επαφή -ακόμα κι αν αυτή περιορίζεται σε μια αγκαλιά ή ένα μασάζ στα πόδια, την ώρα που θηλάζετε το μωρό.

Οι επισκέψεις

Η ιδέα να έρθει η μητέρα του για να σας βοηθήσει είχε ακουστεί πολύ ωραία -μέχρι που την τρίτη μέρα άρχισε να σχολιάζει τα πάντα, από το μέγεθος της θηλής σας μέχρι τον τρόπο που κάνετε μπάνιο το μωρό. Ο ερχομός ενός μωρού πάει πακέτο με μια κανονική παρέλαση επισκεπτών στο σπίτι, που μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στους (άυπνους) γονείς, αυξάνοντας τις πιθανότητες να προκύψουν διαφωνίες και καυγάδες. Γι' αυτό, θα ήταν σκόπιμο να συναποφασίσετε από νωρίς (ιδανικά πριν γεννηθεί το μωρό) πόσο συχνά είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε επισκέψεις, ποιοι θα μείνουν μερικές μέρες στο σπίτι για βοήθεια και πώς θα ενημερώσετε ευγενικά όλους τους υπόλοιπους ότι θα γνωρίσουν το μωρό, αλλά λίγο αργότερα.

Ποιος έχει σειρά να αλλάξει πάνα

Κι όμως, ακόμα και τα πιο μικρά κι ασήμαντα πράγματα μπορεί να γίνουν αιτία εντάσεων. Εντάξει, σοβαρά τώρα, ας το κάνει ένας από τους δύο να ξεμπερδεύετε!