Print this page

7 πράγματα που μια εργαζόμενη μαμά δεν αντέχει να ακούει από τους συναδέλφους της

Έλεος!

Εάν είσαι από τις μητέρες που εργάζονται ΚΑΙ εκτός σπιτιού (γιατί μέσα στο σπίτι είναι σίγουρο ότι δουλεύουμε όλες) σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιες σαν αυτές τις φράσεις αό τους συναδέλφους σας.

«Πω πω, κοιμήθηκα μόλις 7 ώρες κι εγώ αν δεν κλείσω οχτάωρο δεν μπορώ να λειτουργήσω»

Αλήθεια; Γιατί εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα τόσο χωρίς να με ξυπνήσουν τέσσερις-πέντε φορές! Εάν είχα κοιμηθεί εφτά ώρες θα μπορούσα να διοικήσω τον πλανήτη αυτή τη στιγμή!

«Δείχνεις πολύ ταλαιπωρημένη»

Ευχαριστώ πολύ που το παρατήρησες, αν και νόμιζα ότι τουλάχιστον δείχνω μια χαρά. Αλλά, μη νομίζεις, κι εσύ θα έδειχνες ταλαιπωρημένη εάν είχε ξυπνήσει από τις 5:30 για να προλάβεις μέχρι τις 7:30 να βάλεις δύο πλυντήρια, να μαγειρέψεις και  να ετοιμάσεις δυο παιδιά για το σχολείο.

«Καλά που έχεις τη δουλειά και φεύγεις λίγο από το σπίτι»

Εντάξει, ωραία είναι να κάνεις ένα διάλειμμα, αλλά πίστεψέ με οι δουλειές που έχω να κάνω εκεί δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Θα με περιμένουν να γυρίσω.

«Γιατί ήρθες; Δεν έμαθες ότι ακυρώθηκε το πρωινό μίτινγκ; Αφού στείλαμε σε όλους email»

Πόσο χαίρομαι που ήρθα στο γραφείο δύο ώρες πριν την ώρα που έπρεπε κανονικά να έρθω!!! Και όχι, δεν είδα το email γιατί έπρεπε να κάνω όλα όσα κάνω κάθε μέρα για να μπορέσω να φύγω από το σπίτι στην ώρα μου!

«Νιώθω πολύ τεμπέλα που πήγα μόνο δυο φορές γυμναστήριο αυτή τη βδομάδα»

Ουδέν σχόλιο. Γιατί εγώ δεν πάω καθόλου. Ευτυχώς που έχω τα παιδιά και όλες  τις υποχρεώσεις τους που με βοηθάνε να καίω καμιά θερμίδα.

«Θα το συζητήσουμε αυτό αργότερα»

Ξέρεις κάτι; Αργότερα θα είναι στο πάρκο και θα κουνάω το παιδί μου στις κούνιες ή θα κάνω τα ψώνια μου στο σούπερ μάρκετ ή θα διαβάζουμε την ορθογραφία. Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι, ας το κάνουμε μέχρι την ώρα που σχολάω κανονικά.

«Έρχεσαι να πάμε να πιούμε καμιά μπίρα μετά τη δουλειά να χαλαρώσουμε;»

 Κατ' αρχάς έχω σταματήσει να κάνω οτιδήποτε αυθόρμητο από τότε που γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Θα πρέπει να το ξέρω τουλάχιστον τέσσερις μέρες πριν αν θέλω να οργανώσω ακόμα και μια απλή συνάντηση για μπίρα μετά τη δουλειά. Και δεύτερον, όταν λες «να χαλαρώσουμε» τι ακριβώς εννοείς γιατί δεν θυμάμαι πια τι σημαίνει!