Print this page

Οι σύζυγοι μάς στρεσάρουν πιο πολύ από τα παιδιά μας!

Αυτό λέει μια νέα έρευνα και μάλλον συμφωνούμε!

Όταν τα στελέχη μιας γνωστής ενημερωτικής εκπομπής της αμερικάνικης τηλεόρασης ρώτησαν 7000 μαμάδες στις ΗΠΑ για να μάθουν τι είναι αυτό που τους προκαλεί περισσότερο στρες, ανακάλυψαν κάτι πολύ ενδιαφέρον: φαίνεται ότι οι άντρες της ζωής μας μάς αγχώνουν πιο πολύ από τα παιδιά μας!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μεγάλη πλειοψηφία των μαμάδων δήλωσαν υψηλά επίπεδα στρες (με μέσο όρο 8,5 στα 10), με το 46% όσων συμμετείχαν να παραδέχονται ότι προκαλείται περισσότερο από τους συζύγους, παρά από τα παιδιά.

Τι κάνουν οι σύζυγοι και μας αγχώνουν;

Η απάντηση έχει να κάνει κυρίως με όλα όσα ΔΕΝ κάνουν! Οι συμμετέχουσες στην έρευνα αποκάλυψαν ότι αισθάνονται πως οι σύντροφοί τους δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού και των παιδιών. Το 75% είπε ότι τα κάνουν όλα μόνες τους επειδή νιώθουν ότι αν δεν ασχοληθούν προσωπικά δεν πρόκειται να γίνουν. Μία στις πέντε μαμάδες δήλωσε επίσης ότι ο σύντροφός τους δεν συμβάλει σε καμία απολύτως δουλειά του σπιτιού, ενώ υπήρξαν κι άλλες που κατηγόρησαν τους συζύγους τους ότι όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά τις επιβαρύνουν και με εξτρά υποχρεώσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά μία από αυτές «είμαι τόσο εξαντλημένη ψυχικά και σωματικά όταν εκείνος έρχεται στο σπίτι που τον αντιμετωπίζω σαν άλλη μία υποχρέωση με την οποία πρέπει να ασχοληθώ».