Print this page

13 σημάδια ότι η μαμά χρειάζεται ύπνο

Όχι ότι περιμένατε αυτά για να το καταλάβετε...

Σας έχει τύχει ποτέ να βλέπετε ότι κοντεύετε να μείνετε από βενζίνη στο αυτοκίνητο και να κλείσετε το air kondition ή να βάζετε νεκρά στην κατηφόρα ώστε να κάνετε όσο περισσότερη «οικονομία» μπορείτε μέχρι να φτάσετε στο βενζινάδικο; Κάπως έτσι λειτουργούν και οι μαμάδες με μωρά. Φροντίζουν να λειτουργούν έτσι ώστε να φέρνουν εις πέρας τα πιο σημαντικά, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν ενέργεια ώστε να μην αρχίσουν να... βγάζουν καπνούς από τα αφτιά. Γι' αυτό και συχνά πυκνά δεν θυμάστε καν το όνομα της γειτόνισσάς σας ή πού αφήσατε το πορτοφόλι. Ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Ή το αυτοκίνητο. Να και μερικά ακόμα σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είστε πάρα πολύ κουρασμένη!

- Μπορείτε να πέσετε άνετα για ύπνο ακόμα κι αν έχετε μόλις πιει έναν διπλό εσπρέσο (το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν σας αφήνει το μωρό να κοιμηθείτε).

- Ψάχνετε το κινητό σας εδώ και ώρες για να διαπιστώσετε ότι το έχετε βάλει μέσα στο ψυγείο όταν ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι κάτι κουδουνίζει δίπλα στο γάλα.

- Κάποιος σάς δείχνει μια φωτογραφία που τράβηξε χωρίς να το καταλάβετε κι εσείς ρωτάτε «ποια είναι αυτή η άσχημη, αχτένιστη γριά;« και «κοίτα, έχω κι εγώ αυτή τη μπλούζα». Υ.Γ. Είστε εσείς.

- Επιτέλους καταλαβαίνετε πώς κάποια ζώα, όπως τα άλογα μπορούν να κοιμούνται όρθια!

- Ρίχνετε τον καφέ πάνω στο πληκτρολόγιο τόσο συχνά που όταν παίρνετε τηλέφωνο για να το πάτε για επισκευή αναγνωρίζουν τον αριθμό κλήσης σας.

- Πεινάτε όλη την ώρα. Είναι επειδή ο οργανισμός σας προσπαθεί να αντικαταστήσει τη μία ανάγκη (τον ύπνο) με μία άλλη (το φαγητό).

- Κάτι θέλατε από την κρεβατοκάμαρα, αλλά στέκεστε εδώ και τρία λεπτά κοιτάζοντας γύρω γύρω στο δωμάτιο και δεν θυμάστε για ποιο λόγο φτάσατε μέχρι εκεί. Ίσως αν ξανακάνατε την ίδια διαδρομή... Πώς βρεθήκατε ξαφνικά στην κουζίνα;

- Θέλετε να κλείσετε ένα μασάζ αλλά πιστεύετε ότι είναι κρίμα να δώσετε τόσα λεφτά, αφού σίγουρα θα αποκοιμηθείτε στο κρεβάτι και δεν θα πάρετε χαμπάρι τίποτα.

- Δείχνετε και νιώθετε σαν να έχετε hangover, αλλά δεν θυμάστε να έχετε πιει αλκοόλ εδώ και δύο μήνες.

- Ένα τεράστιο πακέτο με την παραγγελία σας από κάποιο e-shop φτάνει στην πόρτα σας και δεν έχετε ιδέα τι είναι και πότε την κάνατε!

- Το βράδυ, κρύβεστε στο δωμάτιο του μωρού ώστε να μην ξέρει κανείς πού είστε και σας ρωτήσει «τι έχει για φαγητό;»

- Είχατε στο πρόγραμμα να σταματήσετε στο σούπερ μάρκετ μετά τη δουλειά. Γιατί βρίσκεστε ήδη στο σπίτι και πώς φτάσατε μέχρι εδώ;

- Την πρώτη νύχτα που το μωρό σας κοιμάται συνεχώς μέχρι το πρωί, αντί να χαίρεστε νιώθετε άσχημα γιατί εσείς δεν μπορείτε πια να το κάνετε...