Print this page

10 τρόποι να φτιάξετε τη μέρα μιας νέας μαμάς

Το αξίζει, έτσι δεν είναι;

Οι νέες μαμάδες είναι παράξενα πλάσματα. Εάν είστε σύζυγος, μητέρα, φίλη ή συνάδελφος μιας τέτοιας γυναίκας σίγουρα το έχετε ήδη καταλάβει. Και μολονότι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανάγκη τίποτα κι από κανέναν, όλες τους θα εκτιμούσαν πολύ μερικές χειρονομίες υποστήριξης. Να μερικές ιδέες για να τις ευχαριστήσετε:

- Προτείνετε απλούς και σύντομους τρόπους για να περάσετε χρόνο μαζί. Μπορεί να έχουν ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα αλλά θέλουν να συναντήσουν άλλους ανθρώπους. Αρκεί να μπορούν να το κάνουν χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν τη φόρμα τους ή να λείψουν από το σπίτι για πολλές ώρες. Ένας γρήγορος καφές κάπου στη γειτονιά ή ένας περίπατος στο πάρκο (όπου μπορεί να πάρει και το μωρό στο καροτσάκι) είναι μια χαρά.

- Ποτέ μα ποτέ μην προτείνετε κάτι την τελευταία στιγμή -είτε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση είτε για μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο. Δεν θα μπορέσει, δεν θα τα καταφέρει κι επιπλέον θα νιώσει πολύ άσχημα που το χάνει. Αντιθέτως, συζητήστε από τώρα για να οργανώσετε κάτι τον Αύγουστο!

- Προσφερθείτε να κρατήσετε το μωρό για να κάνει κάτι που θέλει. Αλλά μόνο εάν πραγματικά το εννοείται και δεν πρόκειται να βρείτε χίλιες δυο δικαιολογίες για να το αποφύγετε. Διαφορετικά, μην πείτε τίποτα!

 - Πλύνετε τα πιάτα. Αλλιώς, ο νεροχύτης θα έχει ακριβώς την ίδια εικόνα και την επόμενη φορά που θα περάσετε από μπροστά του!

Mothers Day Tips GIFs

- Όταν τη δείτε κουρασμένη, εκνευρισμένη ή ταλαιπωρημένη από τα ξενύχτια, μην αναφέρετε ότι «πρόκειται για μια φάση που θα περάσει» ή ότι πρέπει να απολαύσει αυτές τις στιγμές. Καλύτερα, δώστε της το τηλέφωνο μιας καταπληκτικής κοπέλας που ξέρετε που κάνει καλό μασάζ σε οικονομική τιμή!

- Ανοίξτε συζήτηση για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μωρό. Κάθε μαμά θα εκτιμήσει το γεγονός ότι οι άλλοι εξακολουθούν να τη βλέπουν ως γυναίκα, εργαζόμενη και άνθρωπο με ενδιαφέρονται και όχι μόνο ως μητέρα.

- Ρωτήστε για το μωρό. Αν έχει αρχίσει να λέει λογάκια. Δείξτε ενθουσιασμό ακόμα και για τη φούσκα από σάλια που κρέμεται στο στοματάκι του. Πείτε ότι δεν έχετε δει πιο όμορφο μωρό στη ζωή σας. Οι μαμάδες λατρεύουν να το ακούνε!

Mothers Day Tips GIFs

- Προειδοποιήστε τη ότι η μπλούζα της έχει λεκέ από γάλα, πριν φτάσει στο κρίσιμο επαγγελματικό μίτινγκ!

- Κάντε της μασάζ στην πλάτη. Περισσότερες από μία φορές. Για παραπάνω από πέντε λεπτά. Μη διανοηθείτε να παραπονεθείτε ότι πόνεσαν τα χέρια σας. Έχετε καθόλου υπόψη πόσο πονάνε τα χέρια, η μέση, ο αυχένας, ολόκληρο το σώμα σου όταν ασχολείσαι όλη μέρα με ένα μωρό;

Mothers Day Tips GIFs