Print this page

10 πράγματα για τα οποία ζηλεύουμε τους άντρες μας

Ας το παραδεχτούμε!

Είναι υπέροχο να είναι κανείς γονιός! Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Ακόμα και στις πιο «δύσκολες» από τις φάσεις της ανάπτυξης ενός παιδιού, εκείνοι μπορούν να απολαύσουν μερικές μικρές πολυτέλειες, όπως:

- Μπορούν να φύγουν από το δωμάτιο ή και από το σπίτι χωρίς να χρειάζεται να δώσουν ακριβείς πληροφορίες για το πού πάνε, πότε θα επιστρέψουν και πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους όσο θα λείπουν.

- Μπορούν να κάνουν μπάνιο επί είκοσι λεπτά, χωρίς κανείς να τους χτυπάει την πόρτα και χωρίς να έχουν το στρες του τι θα συναντήσουν όταν βγουν έξω.

- Κάθε πρωί βγαίνουν από την πόρτα του σπιτιού για να πάνε στη δουλειά τους και να αφοσιωθούν σ' αυτήν, χωρίς να σκέφτονται όσα πρέπει να γίνουν στο μεταξύ στο σπίτι, ούτε τι θα τους περιμένει το απόγευμα που θα γυρίσουν.

- Έχουν την πολυτέλεια να είναι περισσότερες φορές διαθέσιμοι για παιχνίδι, βόλτες και πλάκες με το παιδί, επειδή δεν έχουν κουραστεί να κάνουν τα ίδια και τα ίδια όλη μέρα.

- Μπορούν να εμφανίζονται την ώρα που πρέπει να φύγουμε οικογενειακώς για κάπου, χωρίς να έχουν ασχοληθεί για το εάν πήραμε μαζί πάνες, σνακ και μια αλλαξιά ρούχα.

- Έχουν το δικαίωμα να οργανώνουν το πρόγραμμά τους -αντίθετα από μια μαμά που πάντα περιμένει τους άλλους να της διαμορφώσουν το πρόγραμμα.

- Πέφτουν για ύπνο και κοιμούνται ξέγνοιαστα, χωρίς να αγωνιούν για το πόσες φορές θα ξυπνήσει μέσα στη νύχτα το μωρό ή θα ανεβάζει πάλι πυρετό.

- Μπορούν να αγνοήσουν ότι είναι η ώρα για το φαγητό, τον ύπνο ή το μπάνιο του μωρού, και να κάνουν κάτι αυθόρμητο, χωρίς να σκέφτονται τι θα σημαίνει αυτό για το βραδινό ύπνο όλης της οικογένειας.

- Μπορούν να πάνε κάπου χωρίς να πρέπει να υπολογίσουν ακριβώς τι ώρα χρειάζεται να γυρίσουν πίσω.