Print this page

5 καλοί λόγοι να πάτε διακοπές με το μωρό αυτό το καλοκαίρι

Είναι το πρώτο σας καλοκαίρι αφού αποκτήσατε το παιδί σας και είστε αποφασισμένοι να το περάσετε στην πόλη, προκειμένου να μπείτε στον κόπο να ταξιδεύετε με ένα μωρό κι όλα τα... αξεσουάρ του; Κι όμως, οι διακοπές με το μωρό δεν είναι μια τρελή ιδέα! Είναι κάτι που πρέπει να κάνετε και μάλιστα για πολλούς λόγους:

Τα μωρά ταξιδεύουν δωρεάν

Τα ταξίδια είναι μοναδική εμπειρία, όμως δυστυχώς κοστίζουν! Προς το παρόν όμως, και μέχρι το παιδί σας να φτάσει την ηλικία των 2 ετών, μπορείτε να μην υπολογίζετε καθόλου έξτρα κόστος για να ταξιδέψει με πλοία κι αεροπλάνα. Αλλά και τα ξενοδοχεία σπανίως επιβαρύνουν το λογαριασμό για να προσθέσουν μια κούνια, ενώ δεν πληρώνουν τίποτα για να μπείτε μαζί τους σε μουσεία, δημόσιες συγκοινωνίες και αξιοθέατα. Οπότε, από πλευράς κόστους τουλάχιστον, θα είναι σας να ταξιδεύετε μόνοι με το σύντροφό σας. 

Η φροντίδα του μωρού δεν αλλάζει όπου κι αν βρίσκεστε

Αυτό που κυρίως θέλει το παιδί σας είναι να το ταΐσετε, να το βάλετε για ύπνο, να το αλλάξετε και να παίξετε μαζί του. Για εκείνο δεν έχει καμία διαφορά εάν αυτό γίνεται στο σπίτι σας ή σε ένα εξοχικό δίπλα στη θάλασσα (όπου μπορείτε κι εσείς να ξεκλέβετε λίγο χρόνο για να κάνετε τη βουτιά σας).

Mπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σας οπουδήποτε

Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια και θέλετε να επισκεφθείτε ένα νησί ή ακόμα και μια άλλη χώρα, σίγουρα θα είναι πιο εύκολο τώρα που το παιδί είναι ακόμα μικρό (κι ελαφρύ) και μπορεί να κοιμηθεί στο καροτσάκι του, ενώ εσείς απολαμβάνετε ένα απεριτίφ σε μια πλατεία. Ή μπορείτε απλά να κάνετε περιπάτους δίπλα στη θάλασσα, έχοντάς το στο μάρσιπο ή στην αγκαλιά σας. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί -αντίθετα από το ίδιο παιδάκι, μερικά χρόνια αργότερα, που θα θέλει να τρέξει, να γυρίσει πίσω για να κοιμηθεί ή θα κουραστεί να περπατάει. 

Οι διακοπές είναι ιδανική ευκαιρία για να «δεθείτε» σαν οικογένεια

Οι πρώτες σας διακοπές όλοι μαζί σίγουρα θα δημιουργήσουν μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Εντάξει, μπορεί το μωρό να μην τις θυμάται, όμως είναι σίγουρο ότι μεγαλώνοντας θα λατρεύει να βλέπει τις φωτογραφίες από την πρώτη του βουτιά στη θάλασσα ή το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι και θα θέλει να του διηγείστε με τις ώρες λεπτομέρειες από όλα όσα κάνατε εκεί. 

Ένα μωρό εξασφαλίζει καινούριες γνωριμίες

Όταν κυκλοφορείς με ένα μωρό θα υπάρχει πάντα μια άλλη μαμά που θα θελήσει να πιάσει κουβέντα για το πόση κρέμα τρώει το δικό σας και τι αντηλιακό χρησιμοποιείτε. Ή ένα μεγαλύτερο παιδάκι που θα θέλει να παίξει με τα κουβαδάκια του. Ή ένα ζευγάρι που περιμένει μωρό και βλέποντάς σας κάνει fast forward στο επόμενο καλοκαίρι του. Γενικά, ακόμα κι αν πάτε διακοπές μόνοι σας είναι σίγουρο ότι το μωρό θα αποτελέσει πόλη έλξης για πολύ κόσμο κι έτσι, όπου κι αν βρεθείτε, θα βρεθούν άνθρωποι να μιλήσετε και να κάνετε παρέα!