Print this page

8 αντικείμενα που πρέπει να έχει μια νέα μαμά στο κομοδίνο της

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού.

Το πρώτο διάστημα μετά τον ερχομό του μωρού στη ζωή σας είναι σίγουρα απρόβλεπτο. Κανεις δεν ξέρει πότε ακριβώς θα αποφασίσει ότι έχει κοιμηθεί αρκετά και τώρα έχει όρεξη για παιχνίδια -τι κι αν είναι τέσσερις τα ξημερώματα;- ή ότι το καλύτερο που έχει να κάνει μόλις το ακουμοήσετε κάτω είναι να αρχίσει να ουρλιάζει! Αυτές τις ξάγρυπνες ημέρες και νύχτες ένα πράγματα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα λογικά σας: η οργάνωση! Γι' αυτό, τακτοποιήστε το κομοδίνο σας και φροντίστε να έχετε δίπλα σας τα αντικείμενα που σας προτείνουμε. Μας ευχαριστείτε αργότερα...

 

Το φορτιστή του κινητού

Εάν συνηθίζετε να χαζεύετε στο Facebook ή στο Instagram ενώ παράλληλα κουνάτε ρυθμικά το καλαθάκι του μωρού μπρος πίσω, μέχρι το μωρό να καταφέρει να αποκοιμηθεί, θα διαπιστώστε ότι η μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα. Δεν είναι ώρες για να αρχίσετε να ψάχνετε πού έχετε βάλει το φορτιστή.

 

Μια λίστα από χρήσιμα τηλέφωνα

Όπως, για παράδειγμα, του παιδίατροι ή της συμβούλου θηλασμού ή του γραφείου της κολλητής σας που γέννησε πριν από ένα χρόνο και έχει πλέον πάρει το κολάι!

 

Λαστιχάκια για τα μαλλιά

Μπορεί ακόμα να μην ξέρει τίποτα για τον κόσμο, όμως το μωρό σας ήδη γνωρίζει ότι εάν απλώσει το χεράκι του αρκετά και στοχεύσει καλά θα μπορέσει να πιάσει εκείνο το τσουλούφι που κρέμεται στο μέτωπό σας και να το τραβήξει με δύναμη! Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τα μαλλιά σας έξω από το οπτικό του πεδίο!

 

Νερό

Εάν θηλάζετε να είστε σίγουρη ότι θα μετανιώσετε κάθε φορά που ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας νερό πριν ξεκινήσετε το θηλασμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσετε ένα γεύμα του μωρού χωρίς να νιώσετε αφόρητη δίψα!

 

Θερμόμετρο

Μέχρι να νιώσετε αρκετά ικανή στο να φροντίζετε σωστά το μωρό σας, είναι βέβαιο ότι κάθε φτάρνισμα, κάθε γρύλισμα και κάθε ακατάληπτος ήχος που βγαίνει από το στοματάκι του θα σας δίνει την εντύπωση ότι κάτι του συμβαίνει. Κι επειδή πολύ συχνά θα το χαϊδεύετε κα θα αναρωτιέστε «μήπως είναι ζεστό;», καλό είναι να μπορείτε να το τσεκάρετε για να ησυχάζετε (ή να καλέσετε έγκαιρα το γιατρό).

 

Μερικά σνακ

Τα νυχτερινά ταΐσματα είναι κουραστική υπόθεση. Μερικά σνακ, όπως ξερά φρούτα ή μπισκότα, θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την ενέργεια που χρειάζεστε μέσα στη νύχτα!

 

Αντισηπτικό χεριών

Μπορεί η τουαλέτα να βρίσκεται πίσω από την ακριβώς διπλανή πόρτα, όμως θα υπάρξουν νύχτες που το μόνο που θα θέλετε μετά το τάισμα ή την αλλαγή της πάνας είναι να ξαναπέσετε στο κρεβάτι το συντομότερο δυνατό. Εκείνες τις φορές μπορείτε απλώς να καθαρίσετε τα χέρια σας με ένα αντισηπτικό υγρό.

 

Μωρομάντιλα

Ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε (και πού) το μωρό θα κάνει εμετό ή η πάνα του θα ξεχειλίσει ή το γάλα στο στήθος σας θα αρχίσει να τρέχει ανεξέλεγκτα. Ένα πακέτο μωρομάντιλα στο κομοδίνο σας θα σας σώσει από πολλές έξτρα μπουγάδες!