Print this page

Οι καθημερινές υποχρεώσεις μιας μαμάς ισοδυναμούν με 2,5 full time δουλειές

Ανακαλύψαμε γιατί οι μαμάδες είναι τόσο κουρασμένες!

Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουν άδεια, ρεπό ή αργίες, αλλά επιπλέον οι μαμάδες είναι πάρα πολύ σκληρά εργαζόμενες. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ οι γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, «εργάζονται» για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη μητρότητα κατά μέσο όρο 98 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή περίπου τον ίδιο χρόνο που απασχσλούνται δυόμισι εργαζόμενοι στις «κανονικές» δουλειές τους!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μαμάδες κατά μέσο όρο ξυπνάμε στις 6:23 το πρωί και οι υποχρεώσεις τους δεν σταματούν πριν τις 8:31 (εάν είναι τυχερές και τα παιδιά τους πέφτουν για ύπνο τόσο νωρίς!)

Όσο για το χρόνο που μπορεί να διαθέσει στον εαυτό της; Αυτός δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τη μία ώρα και εφτά λεπτά την ημέρα. Πάντως, οι μητέρες εκτιμούν πως υπάρχουν και κάποια πράγματα που έχουν κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη -σε σχέση με αυτή παλιότερων γενιών- και, όπως υποστηρίζουν πάντα στη συγκεκριμένη έρευνα, αυτά είναι τα μωρομάντιλα, τα τάμπλετ, τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, τα έτοιμα γεύματα, το Netflix και η βοήθεια από γιαγιάδες και νταντάδες.