Print this page

Οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά περνούν πιο δύσκολα από τις εργαζόμενες

Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Πολλές από τις γυναίκες που αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά την άδεια λοχείας αισθάνονται μια κρυφή «ζήλια» για εκείνες τις... άλλες που συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους. Που είναι παρούσες για να θαυμάσουν από κοντά όλες τις «πρώτες φορές» του μωρού τους και δεν έχουν το στρες να επιστρέψουν έγκαιρα στο σπίτι για τον επόμενο θηλασμό!

Ωστόσο, μια επιστημονική έρευνα που έγινε πρόσφατα για λογαριασμό εταιρείας βρεφικών προϊόντων έδειξε ότι η «δουλειά» μιας μαμάς που μένει στο σπίτι με τα παιδιά είναι πιο σκληρή από αυτήν μιας εργαζόμενης γυναίκας.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1500 γονείς στη Μεγάλη Βρετανία και το 31% δήλωσε πως το να φροντίζουν τα παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο από το να πάνε στη δουλειά τους. «Είναι υπέροχο να γίνεσαι γονιός, όμως είναι γεγονός ότι κάθε νέα μητέρα και κάθε νέος πατέρας ανοίγοντας αυτό το κεφάλαιο στη ζωή του είναι αναμενόμενο να συναντήσει πολύ στρες και ανησυχία», σχολιάζει η επικεφαλής της έρευνας. Προφανώς, πολύ περισσότερο στρες και ανησυχία από όση βιώνει καθημερινά στον επαγγελματικό του χώρο ένας εργαζόμενος!